Spremembe parkirnega režima v Izoli

Komunala Izola je v želji po ureditvi zadostnega števila parkirnih mest za domačine vpeljala nekatere spremembe parkirnega režima na parkiriščih v mestu. Z novo ureditvijo bo v Izoli občanom na voljo več tako imenovanih modrih con, na katerih bodo svoje avtomobile lahko parkirali z mesečnim abonmajem. Nov režim je ugodnejši tudi za obiskovalce, saj ti lahko na modrih conah prvi dve uri parkirajo brezplačno, so sporočili iz izolske občine.

Modre cone po novem veljajo na vseh obrobnih in nekaterih 
drugih parkiriščih v mestu. Izjema so le parkirišče na Lonki, 
Velikem trgu (na fotografiji) in parkirišče za pošto. Foto: Mirjana Cerin
Modre cone po novem veljajo na vseh obrobnih in nekaterih drugih parkiriščih v mestu. Izjema so le parkirišče na Lonki, Velikem trgu (na fotografiji) in parkirišče za pošto. Foto: Mirjana Cerin

IZOLA > Modre cone po novem veljajo na vseh obrobnih in nekaterih drugih parkiriščih v mestu. Izjema so le parkirišče na Lonki, Velikem trgu in parkirišče za pošto. Prebivalci s stalnim prebivališčem v občini Izola imajo možnost zakupa mesečnega abonmaja po ceni deset evrov. Abonma za osebe, ki v Izoli nimajo stalnega prebivališča, pa znaša 20 evrov mesečno.

Kje bodo modre cone?

Modre cone so na naslednjih parkiriščih: parkirišče ob stadionu, ob Pittonijevi ulici, parkirišče ob Gostilni Sonja, parkirišče pri balinišču Arrigoni, parkirišče ob izolskem pokopališču, bočna parkirna mesta na Tomažičevi in parkirna mesta nasproti restavracije Ranieri ter parkirišče pri TPC Livade. Na vseh navedenih parkiriščih bodo občani z abonmajem lahko nemoteno parkirali svoja vozila, obiskovalci pa bodo imeli možnost kratkotrajnega brezplačnega parkiranja, do dve uri, med 8. in 18. uro, z označitvijo prihoda. Po 18. uri se bo na teh območjih lahko parkiralo brezplačno. Izjema so bočna parkirna mesta na Tomažičevi ulici, kjer bo omogočeno brezplačno parkiranje po enakem principu kot na parkirišču nasproti pokopališča (ob velikem parkirišču pri ladjedelnici): za čas do 12 ur z obvezno označitvijo ure prihoda.

Parkirišče za avtodome se seli na konec Tomažičeve ulice

Na obstoječem parkirišču v Simonovem zalivu (na koncu Tomažičeve ulice) se parkirni režim ne bo spreminjal, bo pa na lokacijo premeščeno parkirišče za avtodome, ki je danes postavljeno na velikem parkirišču ob ladjedelnici. Tu bo urejen prostor za 22 avtodomov, nameščene pa bodo tudi električne in vodovodne polnilne postaje. Cena parkiranja za avtodome bo v sezoni (med 1. marcem in 31. oktobrom) znašala 15 evrov za 24-urno parkiranje, izven sezone (od novembra pa do konca februarja) pa deset evrov.

Na največjem obrobnem parkirišču v Izoli, velikem parkirišču ob ladjedelnici, bo po novem možno tudi enourno parkiranje za katerega bodo obiskovalci odšteli pol evra. Še naprej pa bo omogočeno 24-urno parkiranje po ceni štiri evre. Parkirišče na Lonki bo s spremembo režima avtomatizirano, kar pomeni, da bodo postavljene avtomatske blagajne neposredno ob parkirišču. Parkirnina pa se bo zaračunavala 24 ur. Z abonmajem bo mogoče parkirati tudi na parkirišču pri tovarni Mehano. Za abonma za to območje bodo občani odšteli pet evrov mesečno, ostali pa deset evrov, so še sporočili iz izolske občine.

Spletno uredništvo


Najbolj brano