Spominjali so se Alberta Pucerja

Dvorana v kulturnem domu Božidarja Jakca v Padni je bila premajhna za vse, ki so se udeležili spominskega večera v čast Albertu Pucerju. Nedavno preminulega publicista, radijskega sodelavca, kulturnika, ljubitelja etnologije in arheologije ter poznavalca Istre in njene kulinarike so se prijatelji spominjali na dan, ko bi praznoval 60. rojstni dan.

Župan Peter Bossman je svojcem pokojnega Alberta Pucerja 
izročil žalno knjigo.  Foto: Denis Goja
Župan Peter Bossman je svojcem pokojnega Alberta Pucerja izročil žalno knjigo.  Foto: Denis Goja

PADNA > Alberto Pucer je bil vsestransko dejaven in odprt za vse, vzdušje, ki ga je znal pričarati, so tako ustvarili tudi na spominskem večeru, ki so ga gostili v njegovi domači vasi, Padni.

Njegov brat Luciano Pucer je obujal spomine na otroštvo, Jasna Čebron pa na gimnazijske dni, ko je Alberta učila slovenščino, ki jo je znal spretno prepletati z istrskim narečjem. Njegovim besedam so zbrani prisluhnili na posnetkih radia Ognjišče in Radia Slovenija. Alferija Bržan je predstavila številne publikacije, ki jih je napisal, Rožana Koštial njegova etnološka raziskovanja, Tanja Jakomin Kocjančič sodelovanje na radiu, Marjan Rožac prijateljstvo iz študentskih dni in delo v pokrajinskem arhivu, Ljuba Miljuševič pa sodelovanje pri ljubiteljskem gledališču v Kopru. Predlagala je tudi, da bi druženje ob Pucerjevem rojstnem dnevu postalo tradicionalno, posvečali bi ga dogodkom v spomin nanj.

Tokratne spomine so povezale še fotografije Roberta Titana in glasba Ive Bojanič ter pesmi, ki jih je Alberto Pucer rad poslušal - od Domenica Modugna do Elde Viler in drugih. Zbrane je ganila še Jadranka Vrh Jermančič, ki je spregovorila o bolezni. Večer je povezala Ines Cergol, piranski župan Peter Bossman pa je svojcem izročil žalno knjigo. NR


Najbolj brano