Sodišče zavrglo Matozovo prijavo

Koprsko okrožno sodišče je v ponedeljek zavrglo prijavo terjatve odvetnika Francija Matoza do družbe Istrabenz Marina Invest v stečaju v višini 80.000 evrov, ki jo je Matoz prijavil po tistem, ko sodišče ni izdalo soglasja k prodajni pogodbi za zemljišče na koprskem Markovcu.

Franci Matoz je skoraj hektar veliko zemljišče nad predorom 
Markovec kupil na javni dražbi za 280.000 evrov. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Franci Matoz je skoraj hektar veliko zemljišče nad predorom Markovec kupil na javni dražbi za 280.000 evrov. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KOPER > Matoz je skoraj hektar veliko zemljišče kupil na javni dražbi za 280.000 evrov. Ker pa stečajni upravitelj Ronnie Christopher Horvat o dražbi ni obvestil predkupne upravičenke Mestne občine Koper, se je ta na izvedbo dražbe pritožila, sodišče pa je dražbo nato razveljavilo.

Matoz je 5. junija pri okrožnem sodišču prijavil pogojno terjatev v višini 80.000 evrov iz naslova vračila dvojne are, v primeru da sodišče ne izda soglasja k prodajni pogodbi za omenjeno zemljišče. Sodišče je prijavo terjatve zdaj zavrglo.

Kot izhaja iz sklepa sodišča, objavljenega na spletni strani Ajpesa, je sodišče ugotovilo, da v tem primeru ne gre za prijavo terjatve, ki bi upniku nastala v postopku zaradi izpodbijanja pravnih dejanj stečajnega dolžnika. Prav tako ne gre za prijavo terjatve iz naslova odpovedi najemnih razmerij ali iz naslova vzajemno neizpolnjenih obveznosti, zato je prijavo terjatve upnika zavrglo.

Proti sklepu sodišča je sicer mogoče vložiti pritožbo v 15 dneh.

STA


Najbolj brano