Sodišče soglaša s prodajo soseske Livade

Okrožno sodišče v Kranju je danes dalo soglasje k sklenitvi prodajne pogodbe za izolsko stanovanjsko sosesko Livade, ki jo je na dražbi družbe SGP Tehnik v stečaju za 8,4 milijona evrov kupila družba DH Storitve, kaže objava na Ajpesu.

Okrožno sodišče v Kranju je danes dalo soglasje k sklenitvi 
prodajne pogodbe za izolsko stanovanjsko sosesko Livade, 
ki jo je na dražbi družbe SGP Tehnik v stečaju za 8,4 milijona 
evrov kupila družba DH Storitve. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Okrožno sodišče v Kranju je danes dalo soglasje k sklenitvi prodajne pogodbe za izolsko stanovanjsko sosesko Livade, ki jo je na dražbi družbe SGP Tehnik v stečaju za 8,4 milijona evrov kupila družba DH Storitve. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KRANJ > Po dražbi 7. maja so prodajno pogodbo podpisali minuli teden. Rok za pritožbo na soglasje sodišča je 15 dni, nato bo sklep postal pravnomočen. Po pravnomočnosti sklepa je kupec zavezan plačati preostanek kupnine, je povedal tečajni upravitelj Matjaž Nanut.

DH Storitve je hčerinsko podjetje Delavske hranilnice s sedežem v Ljubljani. V projektu sodeluje tudi Gašpar Gašpar Mišič. Več si lahko preberete tu: Tehnikova stanovanja kupila Delavska hranilnica

Nedokončano sosesko Livade sestavljajo štiri stavbe s skupno 190 stanovanji. Uspešna je bila prodaja na tretji dražbi, potem ko je upravitelj neuspešno poskušal z izklicnima cenama 16,5 milijona evrov in 9,9 milijona evrov. Pogodba je bila sklenjena za 8,435 milijona evrov.

NR


Najbolj brano