Sodišče prodaja hotel Čeligo

Prihodnjo sredo bo piransko okrajno sodišče v Piranu na javni dražbi prodajalo hotel Rezidenco Čeligo v Luciji. Na tak način želi dobiti najmanj 8,4 milijona evrov. Lastnik hotela Sandi Čeligo in njegovo podjetje banki in drugim upnikom dolgujeta več kot šest milijonov evrov.

Rezidenco Čeligo je sodišče ocenilo na dvanajst milijonov 
evrov. Prodali bi jo za najmanj 8,4 milijona evrov. Foto: Tomaž Primožic/Fpa
Rezidenco Čeligo je sodišče ocenilo na dvanajst milijonov evrov. Prodali bi jo za najmanj 8,4 milijona evrov. Foto: Tomaž Primožic/Fpa

LUCIJA > V petek je slaba banka prevzela v upravljanje hotele družb, katerih slabe kredite je prevzela, med njimi tudi hotele v družbah Istrabenz Turizem in Hoteli Bernardin. Prihodnjo sredo pa se utegne zgoditi, da bo novega lastnika dobil tudi družinski hotel v Luciji, Rezidenca Čeligo.

S prodajo želi okrajno sodišče v Piranu poplačati upnike podjetja Rezidenca Čeligo, njegovega lastnika Sandija Čeliga in Gordane Čeligo. Največ, nekaj več kot šest milijonov evrov, dolgujejo Banki Koper. Poleg tega pa manjše zneske še Intereuropi (dobrih 11.000 evrov), podjetju Forma svetila (1478 evrov), Turističnemu združenju Portorož (2746 evrov).

Sodišče je vrednost hotela ocenilo na dvanajst milijonov evrov, na prvem naroku pa ne sme biti prodan za manj kot 70 odstotkov vrednosti. Tako bo izklicna cena 8,4 milijona evrov. Kupci, ki bi jih zanimal nakup, imajo do petka čas za plačilo varščine, ki znaša deset odstotkov ugotovljene vrednosti nepremičnine, to je 1,2 milijona evrov.

Sandi Čeligo napovedane prodaje ni želel komentirati, dejal je le, da bodo težave rešili.

Rezidenca Čeligo je družinski hotel v Luciji, med avtokampom in domom starejših, ki so ga na mestu nekdanjega penziona postavili pred približno štirimi leti. Leta 2010, pred začetkom gradnje, sta zakonca Čeligo napovedovala, da ju bo gradnja stala 5,3 milijona evrov. Takrat sta tudi kandidirala na razpisu za investicije v turistično infrastrukturo in ministrstvo za gospodarstvo jima je namenilo 1,8 milijona evrov, kar je bila v tistem letu najvišja finančna podpora turističnim infrastrukturnim projektom na Primorskem. Rezidenca Čeligo je tako postala hotel s štirimi zvezdicami, v njem pa je 28 sob in šest apartmajev. Promovirajo ga kot prefinjeno opremljen butični hotel.

HELENA RACE


Najbolj brano