Slovesno odprli hotel Cliff (foto)

Medtem ko so pred dnevi vanj že vstopili prvi gostje, je novi hotel Cliff na izolskem Belvederju je danes dočakal tudi slovesno otvoritev.

 Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Foto: Zdravko Primožič/Fpa

BELVEDER > Na mestu, kjer je bila še do lanske jeseni recepcija, nad njo pa upravni prostori hotelskega naselja, je čez zimo zrasel nov štirizvezdični hotel. Za naložbo so se v družbi Belvedere, hoteli in turizem odločili predvsem zato, da bi lahko sezono podaljšali s šestih na enajst mesecev.

V dveh nadstropjih je na voljo 16 dvoposteljnih sob s pogledom na Tržaški zaliv, ena suita ter en apartma. Novi hotel so z zastekljenim hodnikom povezali z restavracijo, v podzemnih prostorih pa je wellness center s savnami, masažami, fitnesom ...

Restavracijo so prenovili, da je primerna za hotel s štirimi zvezdicami. “Izbrali smo tudi novo ekipo. Zavedamo se, da je kulinarika srce vsakega hotela,” je za Primorske novice že pred dnevi povedal Branko Seljak, direktor družbe Belvedere.

Stavba, v kateri je restavracija Kamin, bo sicer ostala taka, kot je; kot delo arhitekta Eda Mihevca je spomeniško zaščitena.

Naložba, ki je bržkone letos največja v Istri, je prvotno vrednost 2,6 milijona evrov, presegla za približno 400.000 evrov. Gradbena dela so zaupali podjetju Makro 5, poslopje pa je delo arhitekta Aleksandra Bizjaka iz Studia Galeb.

K odločitvi za novi hotel - večjih naložb niso imeli že vsaj 20 let - jih je vodilo spoznanje, da je treba turistično ponudbo hotelskega naselja Belvedere dvigniti na višjo raven. Tako bodo lahko posegli v višji segment turistične ponudbe. Obetajo si, da bo novi hotel omogočil bistveno daljšo sezono in da bo oživel tudi obisk med tednom. Računajo, da bodo goste pritegnili izboljšana ponudba in storitve centra za dobro počutje, kar bo obogatilo zlasti ponudbo v zimskih mesecih.

“Povpraševanja je ogromno. Nemci in Avstrijci predstavljajo približno 70 odstotkov naših gostov. Ciljamo tudi na Skandinavce, veseli pa smo, da so se 'zbudili' italijanski gostje. Ti namreč znova povprašujejo po hotelih s štirimi zvezdicami,” pravi Barbara Zorko, vodja recepcije.

Družba Belvedere ima sestrsko družbo, to je Hotel Marina (z istoimenskim mestnim butičnim hotelom v središču Izole). Obe imata istega lastnika, od leta 2002 sta v lasti Nikolaja Uljanova, ki je po rodu iz Rusije, ima pa slovensko državljanstvo. V ruski Samari velja za enega večjih trgovcev z nepremičninami, potencial privlačne destinacije pa je že pred 14 leti prepoznal tudi v Izoli.

SONJA RIBOLICA


Najbolj brano