Slovenski finale Jadranskih iger v Kopru (foto)

Slovenijo bosta v mednarodnem delu Jadranskih iger na Reki zastopali ekipi Velenja in Maribora, ki sta se najbolje odrezali na tekmovanju slovenskega finala v Žusterni.

 Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Prvič je voda iz bazena v Žusterni med tekmovanjem Jadranskih iger špricala konec junija, ko so se med sabo pomerile domače ekipe. Takrat je zmagala ekipa Luke Koper, pred ekipo Zdravstvenega doma Koper in Gasilsko brigado Koper. V nedeljo pa so se v slovenskem finalu pomerile najboljše ekipe iz Slovenije - to je iz Kopra, Radelj ob Dravi, Kranja, Ljubljane, Maribora in Velenja.

Bazen v Žusterni so zasedle napihljive palme, otoki in maskote Jadranskih iger, plavajoči čebri, barvne majčke za vsako od ekip, veliko škropljenja in spodbujanja s tribun. Ekipe so se pomerile v letečem vaterpolu, morski alki, tekmi sodov, reševanju turistke ter pršutu in mošarki. Velenjčani so si prvo mesto zagotovili že pred zadnjo igro, nato sta se za drugo mesto borili še ekipi iz Ljubljane in Maribora, ki je naposled zmagala. “Po tihem smo upali, da se bomo uvrstili na polfinale v Reko. Čeprav smo v nekaterih igrah imeli malo nesreče, nas je rešila zadnja igra. Potrudili se bomo uvrstiti v mednarodni finale, če nam ne uspe, pa nič hudega, važno je, da se zabavamo, kar je tudi cilj Jadranskih iger,” je povedala Petra Bombek iz ekipe mariborskih Štajerskih vijolic.

Vodja zmagovalcev iz Velenja Vlado Stjepić pa je dejal: “Že nekajkrat smo sodelovali na Jadranskih igrah, a še nismo zmagali, zato je prva zlata medalja, ki smo jo osvojili, najslajša, saj je vendarle iz slovenskega finala. Konkurence na mednarodnem polfinalu se ne bojimo, saj na igrah preprosto uživamo. Na Reki štartamo na zmago, pa naj bo, kar bo.” Za najbolj zabavno in prisrčno ekipo so v Žusterni razglasili ekipo iz Radelj ob Dravi, ki je imela tudi največ navijačev, ti pa so bili tudi najbolj glasni.

Na Reki bo ekipa Maribora tekmovala v petek, ekipa Velenja pa v nedeljo. Pomerili se bosta proti predstavnikom Hrvaške, Črne gore, Srbije, Bosne in Hercegovine, Madžarske, Avstrije, Nemčije, Italije, Bolgarije, Grčije in Makedonije. Skušali si bosta izboriti vstopnico za finale Jadranskih iger, ki bo prihodnjo soboto v Biogradu na Moru.

HR


Najbolj brano