Sladka Istra se seli med slikovite koprske ulice in trge

V soboto in nedeljo, 23. in 24. septembra, bo Koper znova prizorišče najslajše prireditve v državi - 9. mednarodnega festivala sladic in sladkih izdelkov Sladka Istra, ki letos prinaša pomembno novost, in sicer selitev prizorišča prireditve v osrčje slikovitega mestnega jedra.

Sladka Istra se seli v središče Kopra. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Sladka Istra se seli v središče Kopra. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Obiskovalci prireditve bodo tako lahko tudi letos oba dni, med 9. in 19. uro, v zgodovinskem mestnem jedru Kopra v zameno za degustacijske kupone na več kot 150 stojnicah okušali tradicionalne istrske sladice, se razvajali z raznovrstnimi čokoladnimi pregrehami, tipičnimi slovenskimi sladkimi dobrotami in številnimi drugimi sladkimi izdelki, manjkala pa ne bodo niti sladka vina, penine, piva in koktejli, so sporočili iz koprske občine.

Tudi letošnjo Sladko Istro bo zaokrožil bogat spremljevalni program, ki ga bodo zaznamovale vodene degustacije, delavnice, kuharski šovi z znanimi obrazi iz sveta kulinarike ter razgiban program za otroke. Prav tako bodo tudi v sklopu letošnje prireditve izvedli Ex tempore. Vsi, ki bi se radi prijavili na sladko slikanje v mestu, imate čas do nedelje, 10. septembra. Več informacij glede Ex tempora na: OI JSKD Koper, Vergerijev trg 3, 6000 Koper, tel. 05/66 31 380, 031/645-413, e-pošta: oi.koper@jskd.si.

Spletno uredništvo


Najbolj brano