Sladek konec tedna

Sladka Istra je včeraj in predvčerajšnjim našla udobno zavetje v Areni Bonifika, čeprav bi ji kulisa koprskega mestnega jedra bolj pristajala. Muhasto vreme je spet naredilo svoje, a sladkosnedov iz vse Slovenije in gostov s potniških ladij to ni preveč motilo.

Na 150 stojnicah je bilo kaj videti in okusiti   Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Na 150 stojnicah je bilo kaj videti in okusiti  Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Šesta Sladka Istra je včeraj in predvčerajšnjim zlasti v popoldanskem času v Areno Bonifika privabila veliko obiskovalcev. Več kot v prejšnjih letih je bilo gostov iz drugih slovenskih krajev, včeraj pa tudi veliko turistov s potniških ladij, ki so jih med pristaniščem in Areno Bonifika vozili avtobusi priložnostne linije.

Lani, ko je bila prireditev v lepem vremenu na Pristaniški ulici, je bilo obiskovalcev rekordno veliko, a bo številka tudi letos visoka. V nevihtnem sobotnem dopoldnevu je blizu 150 stojnic bolj kot ne samevalo, popoldne pa je bila dvorana povsem polna. Včeraj je bilo veliko obiskovalcev in Tamara Kozlovič iz koprske turistične organizacije je bila zadovoljna, saj se po prisilni selitvi v športno dvorano vendarle ni pričakovalo toliko obiskovalcev. Ti so se ob sprehodu med stojnicami odlično odzvali tudi na vse delavnice in vodene degustacije, za nakup degustacijskih kupončkov pa je bilo na informativnih točkah, ki so bile na vseh koncih dvorane, na trenutke potrebno malce postati v vrsti.

“Zanimanje za Sladko Istro se veča tako med obiskovalci kot med ponudniki, ki se dobro pripravijo na prireditev,” je povedala Tamara Kozlovič.

Največ ponudnikov je bilo iz Istre, zelo močno zastopstvo pa je bilo tudi iz severovzhoda države, s Celjskega in iz Pomurja. Ponudba je bila raznolika, od domačih sladic društev, ki negujejo lokalne običaje, do sladkih kreacij poklicnih slaščičarjev, vmes pa je bilo tudi nekaj industrijskih izdelkov.

Sladka Istra se je v Kopru temeljito usidrala. Gre za enega največjih in najbolje obiskanih gastronomskih dogodkov v Sloveniji, v sladki niši je največji daleč naokoli. Tamara Kozlovič si za prihodnje leto najbolj želi, da bi bilo vreme prireditvi naklonjeno in da bi goste lahko povabili na koprske ulice in trge.

Zlasti včeraj je bilo živahno v vsem mestu, sladki konec tedna so dopolnjevale številne prireditve, med njimi pa so - je pač predvolilni čas - paradirale skupine kandidatov, nezgrešljivo označenih s simboli svojih strank in list.

SAŠO DRAVINEC


Najbolj brano