Skrbela bo za portoroške dogodke

Maja Plahutnik Nahtigal je z včerajšnjem dnem postala “event managerka” v Turističnem združenju Portorož in bo skrbela za prireditve v občini. Njena prva preizkušnja bodo Dnevi vrtnic in zdravih okusov, ki bodo v začetku junija.

Maja Plahutnik Nahtigal Foto: Facebook
Maja Plahutnik Nahtigal Foto: Facebook

PORTOROŽ > Piranski občinski svet je na januarski seji, ob potrjevanju letošnjega občinskega proračuna, namenil 35.000 evrov za zaposlitev tako imenovanega “event managerja” v Turističnem združenju Portorož; to delo od včeraj opravlja Maja Plahutnik Nahtigal. Njene prve naloge bodo organizacija prireditev, ki sodijo pod okrilje združenja, med njimi Dnevi vrtnic in zdravih okusov, Praznik vina in česna ter drugi dogodki, poleg tega bo koordinirala poletne prireditve v občini.

Končno koordinator prireditev

“Kandidatka je imela najboljše reference med prijavljenimi kandidati, saj ima izkušnje z istrskega maratona, MMS-a in festivala Fens,” pove Igor Novel, direktor portoroškega turističnega združenja. “Pričakujemo, da bo ugriznila v to jabolko in dvignila ponudbo prireditev na višji nivo,” doda.

Svetniki še o drugih temah

Piranski občinski svetniki bodo na današnji seji med drugim obravnavali tudi zaključni račun za leto 2016, poročilo o realizaciji načrta ravnanja s premoženjem za lansko leto, predlog odloka o ustanovitvi javnega zavoda Obalne galerije Piran, poročilo in načrt avtobusnega prevoznika Arriva, poročilo Športnega in mladinskega centra Piran za 2016, soglasje k razporeditvi presežka prihodkov italijanske osnovne šole in Vrtca Morje Lucija, seznanili pa se bodo tudi z načrti za apartmajski hotel Vila Virginia, ki mu nasprotujejo sosedje.

“Gre za pomembno funkcijo, o kateri že dlje časa govorimo. V Portorožu se dogaja, da so po dve, tri prireditve v enem dnevu, nato pa 14 dni nič. To mora nekdo usklajevati. Če pa bodo njene pristojnosti le na papirju in se bo še naprej dogajalo, da imata dva lokala drug ob drugem na glas povsem različno glasbo, pa ne bo nič boljše kot do zdaj,” komentira Mate Matjaž, portoroški gostinec in hotelir ter podpredsednik nadzornega odbora portoroškega turističnega združenja.

Več denarja od turistične takse

Piranski občinski svetniki se bodo na današnji seji seznanili tudi s finančnim načrtom in programom dela portoroškega turističnega združenja. Vizija direktorja združenja Novela je preoblikovanje v organizacijo za management destinacije Portorož in Piran, kar pomeni vlogo promotorja in sooblikovalca turistične ponudbe. Med izzivi je v svoji predstavitvi za občinski svet omenil krepitev blagovne znamke “Ščepec Mediterana”, učinkovitejšo promocijo na domačih in tujih trgih, pridobitev novih članov, koordinacijo vseh akterjev v kraju in razvoj kadrov.

Med novostmi pa je izpostavil pripravo strategije turizma 2016-2021, postavitev billboard plakatov v občini Log-Dragomer, na Dragonji in v Portorožu ter prenovo spletne strani www.portoroz.si. Letos si zaradi povišanja turistične takse v občini združenje obeta nekoliko več denarja (858.000 evrov, lani 720.500 evrov).NATAŠA ČEPAR


Najbolj brano