Skozi predor morda res že pozno spomladi

Trasa hitre ceste je na izolski strani v dolini Pivol premostila tudi dve prav posebni oviri - hiši dveh družin, Gregorič in Klobas. Na levi fotografiji sta vidni zdaj že porušeni poslopji bele in oker barve.

 Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Foto: Zdravko Primožič/Fpa

IZOLA > Njuni lastniki so že nekaj časa v nadomestnih gradnjah, delavci Cestnega podjetja Nova Gorica (CPG) pa so stavbi porušili v vsega treh dneh. Kot pravi Franc Likar iz DRI, upravljanje investicij, ki za Dars opravlja svetovanje in inženiring, so en dan ročno odstranjevali kritini in lesene površine, preostala dva dneva pa podirali stene. “Manjkajoči izkop za traso je tako skoraj nared. Potrebno pa je še poskrbeti za odvodnjavanje, zgraditi cestišče in postaviti robnike. Če ne bo nobenih zapletov, bomo konec tega meseca že polagali asfalt. Začeli bomo prav na izolski strani,” pojasnjuje.

Dela napredujejo s polno paro. Odkar so CPG uvedli v delo 16. februarja, končujejo tako traso hitre ceste kot vse potrebne stranske ceste, pri čemer jim pomaga podjetje Godina. Ker jim gre na roko tudi vreme, bodo najbrž ujeli roke, ki so si jih zadali ob podpisu 2,7 milijona evrov vredne pogodbe. Direktor CPG Kristjan Mugerli je tedaj napovedal, da bo nared 20. maja, predor pa v uporabi kmalu zatem.

MIRJANA CERIN


Najbolj brano