Skozi predor Markovec po novem vendarle brez vinjete?

Minister za infrastrukturo Peter Gašperšič je ob današnjem obisku na portoroškem letališču med drugim napovedal spremembo vinjetnega sistema cestninjenja v predoru Markovec. Na odseku hitre ceste med Koprom in Izolo naj bi še v septembru omogočili vožnjo brez vinjete, za kar se že dlje časa zavzemajo istrski župani.

Minister Peter Gašperšič je danes ob obisku v Istri napovedal 
spremembo vinjetnega sistema cestninjenja na odseku med 
koprom in Izolo. Foto: Twitter Mzi
Minister Peter Gašperšič je danes ob obisku v Istri napovedal spremembo vinjetnega sistema cestninjenja na odseku med koprom in Izolo. Foto: Twitter Mzi

ISTRA > Kot poroča RTV Slovenija na svojem spletnem portalu, je Gašperšič za takšno odločitev navedel več dva razloga - željo lokalne skupnosti, da se sedanjo obalno cesto zapre in nameni rekreativnim dejavnosti in turizmu, ter spoznanje, da druge možnosti, kje bi speljali nadomestno cesto, kot je na primer vožnja skozi naselje Markovec in mimo bolnišnice Izola, ne pridejo v poštev.

Z direktorjem portoroškega letališča Robertom Krajncem se je minister Peter Gašperšič pogovarjal o podaljšanju pristajalno-vzletne steze, povečanju ploščadi in gradnji novih hangarjev. Napovedal je, da bo državni prostorski načrt, ki bo to omogočil, pripravljen predvidoma do leta 2018.

K njegovemu predlogu za prekategorizacijo omenjenega odseka iz hitre v glavno cesto, mora zdaj dati soglasje tudi Dars. Gašperšič je prepričan, da s tem ne bo težav in da za izvzetje predora Markovec iz vinjetnega sistema ne bo večjih pravnih ovir. Pričakuje, da bo to urejeno še v tem mesecu.

Spletno uredništvo


Najbolj brano