Stavkali bodo in zahtevajo odgovor ministrice

Na jutranjem sestanku članstva Obalnih sindikatov - KS '90 v izolski bolnišnici so soglasno sklenili, da se bodo pridružili opozorilni enourni stavki bolnišničnega Fidesa, napovedani 11. februarja. Zdravstvenemu ministrstvu so naslovili zahtevo po pisnem zagotovilu, da bo priskrbelo denar za nemoteno izplačilo plač 10. februarja ter navedbo ukrepov, s katerimi bo razrešilo nakopičene težave v slovenskem zdravstvu.

 Na   sestanku članstva Obalnih sindikatov - KS
Na sestanku članstva Obalnih sindikatov - KS '90 v izolski bolnišnici so soglasno sklenili, da se bodo pridružili opozorilni enourni stavki bolnišničnega Fidesa, napovedani 11. februarja.  Foto: Zdravko Primožič/Fpa

IZOLA > Jutranjega sestanka članov reprezentativnega Obalnega sindikata KS '90 v izolski bolnišnici (SBI) so se udeležili tudi predstavniki tega sindikata. Sekretar Damjan Volf pravi: “Člani v SBI so povsem enotni: stavki Fidesa, napovedani za 10. februar, se bodo pridružili, saj je cilj isti - nemoteno izplačilo plač, skladno s predpisi. Torej plače 10. februarja v celoti, tako kot določa zakonodaja.”

Obenem so se člani tega sindikata odločili javno pozvati tudi ministrstvo za zdravje in ministrico Milojko Kolar Celarc, naj pisno odgovori, kateri ukrepi bodo sledili za razrešitev nastalih zagat v zdravstvu, saj so težave v SBI le del težav, ki dušijo slovensko zdravstvo in javne zdravstvene ustanove. “Zahtevamo tudi ministričino pisno zagotovilo, da bodo plače zares po predpisih izplačane 10. februarja. Istočasno jo pozivamo, naj pisno pojasni vse predvidene ukrepe za razplet težav v našem zdravstvu,” našteva Volf.

Če zagotovil o plačah ne bodo prejeli, če plače ta mesec ne bodo izplačane v celoti in če ne bodo dobili zahtevanih pojasnil o sistemskem razreševanju težav v zdravstvu, pa izolsko članstvo tega sindikata poziva svojo centralo na državni ravni, naj ne podpiše socialnega sporazuma na ravni države za letošnje leto.

> JASNA ARKO


Najbolj brano