Siddharte jim sinoči ni bilo dovolj (foto+video)

Čeprav se je na sinočnjem Caprisovem koncertu v Kopru zvrstilo 13 nastopajočih, je več kot 3500-glava množica čakala predvsem veliki finale, ko so veliki oder sredi Titovega trga zavzeli Big Foot Mama in Siddharta. Slednje jim - niti po uro in pol trajajočem koncertu - ni bilo dovolj.

 Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KOPER > Prvi val silovite rock energije je tako osrednji koprski trg preplavil okrog 22.30, ko so se zaslišali uvodni takti preverjene Male nimfomanke. Pevec Grega Skočir je z množico koketiral več kot običajno, čeprav je svoj pogled tudi tokrat skrival za zaščitnimi sončnimi očali. Potem ko je nanizal uspešnice, Garbage (Hip Hop med nogami), Črn tulipan, Led s severa ..., je oder prepustil “kolegu”Tomiju Megliču.

Dolgoletnega bobnarja Big Foot Mame Jožeta Habulo je med nastopom obšla slabost, kar je posledica njegovih zdravstvenih težav. Odpeljali so ga v zdravstveno oskrbo, na odru pa ga je zamenjal nadomestni bobnar Big Foot Mame.

Ta je oboževalke presenetil z novo, še drznejšo podobo, in izboljšano kondicijo. Poleg nepogrešljivih skladb, kakršna je Klinik, so Siddharta v uro in pol trajajoč spored uvrstili še novejši uspešnici, Piknik in Ledena z lanskega albuma Infra, ter Korakamo s prav tako lanskega albuma Ultra. Korakamo so, je povedal Meglič, zaigrali šele drugič, v Kopru prvič. Za “bis” so predvideli Platino in Na soncu, toda množica na Titovem trgu je hotela še veliko več. “Vem, da ste za pop***** nori, ampak enkrat je treba nehat,” se je z rockerskim poklonom iz zagate elegantno rešil Meglič.

Radio Capris je dogodek povsem razprodal, in to že nekaj dni prej. Od vsake prodane vstopnice bo evro namenil v dobrodelne namene, skupaj torej 3500 evrov. Poklonil jih bo dveletni deklici Danay iz Kopra, ki ima redko genetsko motnjo in potrebuje zdravljenje v Franciji. Ne nazadnje so se izkazali tudi voditelji, Luka Rudl, Žiga Rustja in Katja Pišot.

Po dolgem času je zaživel ves Koper. Polne so bile mestne ulice, polni so bili gostinski lokali. Iz sosednjega Portoroža so se pripeljali tudi številni harleydavidsonovci.

MIRJANA CERIN


Najbolj brano