Sertič: V parlamentu bo jasno, kdo od politikov ima res rad slovensko Istro

V koprskem odboru stranke Nova Slovenija imajo rešitev za odpravo vinjet v predoru Markovec in s tem razbremenitev prometa z obalne ceste med Koprom in Izolo. “S sprejetjem zakona po skrajšanem postopku naj se s seznama cestnih odsekov, na katerih velja vinjetni sistem, črta odsek med Koprom in Izolo,” predlaga vodja koprske NSi Danijel Sertič.

Matej Tonin (levo) in Danijel Sertič Foto: Osebni Arhiv Danijel Sertič
Matej Tonin (levo) in Danijel Sertič Foto: Osebni Arhiv Danijel Sertič

KOPER > V centrali Nove Slovenije zamisel koprskih strankarskih kolegov povsem podpirajo. Danijel Sertič pravi, da so prisluhnili tukajšnjim prebivalcem in podjetnikom, zato so presodili, da bi lahko z manjšo spremembo zakona rešili to problematiko in sprostili obalno območje, ki bi ga lahko v prihodnje namenili koristnejšim in ekonomsko donosnejšim dejavnostim.

“V parlamentu bo jasno, kdo od politikov res ljubi slovensko Istro. Če ne bodo podprli spremembe zakona, potem jim ni mar in se na obalo spomnijo samo, ko čez vikend pridejo na morje,” je kritičen Sertič.

Vodja poslanske skupine NSi Matej Tonin meni, da predlagana rešitev ne bo imela finančnih posledic, saj bodo vozniki z notranjosti in tranzitni potniki tudi v prihodnje kupovali vinjete.

Pravi, da se je v minulih dneh že sestala delovna skupina, ki je proučila dokumentacijo, predvsem pa obsežnost popravkov, ki bi jih bilo treba vnesti v zakon. Po njegovih besedah ne gre za sistemske spremembe, temveč zgolj za izvzetje enega od cestnih odsekov s seznama območij, na katerih velja vinjetni sistem. Statusa državne ceste s tem ne bi spreminjali.

“Ne vidim razlogov, da poslanci tega ne bi podprli. To je stvar dobre volje. Ocenjujem, da bi lahko zakon po skrajšanem postopku potrdili pred 15. julijem, ko se začnejo parlamentarne počitnice,” napoveduje Tonin.

NH


Najbolj brano