Serminski vhod v Luko Koper morda že do poletja

Državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo Jure Leben je po današnjem sestanku z ankaranskim županom Gregorjem Strmčnikom ocenil, da dogovor z občino kaže na to, da bodo serminski vhod v Luko Koper uredili do poletja. Danes sta se med drugim dogovorila za ureditev zemljišč, potrebnih za dokončanje vhoda.

Vhod v Luko Koper Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Vhod v Luko Koper Foto: Zdravko Primožič/Fpa

ANKARAN > Jure Leben in Gregor Strmčnik sta se dogovorila o zamenjavi parcel v lasti države s približno 7000 kvadratnih metrov veliko parcelo v lasti občine okoli Sermina, kjer je v načrtu nov vhod v koprsko pristanišče. Konkreten načrt menjave je še v pripravi, potrebne so še ustrezne cenitve in nadaljnji pogovori, so v sporočilu zapisali na ministrstvu.

Za občino so po njihovih navedbah glavni cilj infrastrukturni projekti, ki bodo izboljšali kakovost življenja prebivalcev, kar bi z zamenjavo nekaterih zemljišč med občino in državo lahko dosegli.

Tema pogovora so bili še ostali odprti infrastrukturni projekti v občini Ankaran, za katere je Leben obljubil sodelovanje. Povedal je, da so nekatere rešitve izvedljive še letos. To so denimo ureditev prehoda za pešce na Jadranski cesti pri križišču Moretini-Ankaran-Lazaret in preplastitev odseka vozišča v dolžini 533 metrov.

Preplastili bodo tudi odsek za Spodnje Škofije do predvidenega priključka Železniške ceste, v sklopu preplastitve pa izvedli tudi čiščenje odvodnega jarka, uredili bankine, po potrebi zamenjali dotrajane robnike in uredili odvodnjavanje.

Leben je sestanek ocenil kot zelo pozitiven in poudaril, da s tem sledijo strateškim ciljem razvoja Luke Koper, ki se bo lahko nemoteno razvijala, k čemur bo prispeval tudi serminski vhod. “Če bodo stvari potekale naprej tako, kot potekajo sedaj, bo serminski vhod vzpostavljen do letošnjega poletja,” je še dodal državni sekretar.

STA


Najbolj brano