Septembrska luksuzna gneča v pristanišču

Do konca septembra bo v Koper priplulo 15 luksuznih turističnih ladij, ki bodo pripeljale 16.000 turistov. Med njimi se bo pri nas prvič privezala tudi mega jahta La Lyrial, ki je okolju prijazna ladja.

Potniška ladja Oriana ladjarja P&O Cruises je danes pripeljala 
v Koper 1800 turistov. Foto: Anja Brus
Potniška ladja Oriana ladjarja P&O Cruises je danes pripeljala v Koper 1800 turistov. Foto: Anja Brus

KOPER > “Prevladovale bodo ladje z višjo cenovno turistično ponudbo, s katero na križarjenje privabijo najzahtevnejše goste, ti pa Kopru prinašajo največje ekonomske učinke v segmentu turizma. Po nacionalni strukturi bo na ladjah največ angleških in ameriških turistov. Zanimivo je tudi to, da so postanki turističnih ladij v Kopru vse daljši,” so sporočili iz Luke Koper.

Zaradi prepovedi plutja velikih ladij v Benetke tudi v našem pristanišču ne moremo pričakovati največjih ladij. Le Lyrial, luksuzna mega jahta francoskega ladjarja Ponant, ki so jo zgradili v ladjedelnici v Anconi, se bo po splovitvi v maju prvič ustavila tudi pri nas. Ima 122 luksuznih kabin s pogledom na morje, prepelje lahko 250 turistov in je okolju prijazna ladja, saj so njeni izpusti v ozračje minimalni. V pristanišču jo bomo lahko videli že 28. avgusta.

V Luki Koper pričakujejo, da bodo letošnjo sezono sklenili s skupno 48 obiski ladij, ki bodo pripeljale 56.000 turistov, kar je približno 3000 manj kot lani.

Spletno uredništvo


Najbolj brano