Selan znova direktor Marine Portorož

Piranski svetniki včeraj niso obravnavali točke o termalni rivieri Marine Portorož, saj je Marina Portorož tik pred sejo predlagala njen umik. Včeraj se je zamenjalo tudi vodstvo Marine Portorož, direktorsko mesto pa je tam znova zasedel Sebastjan Selan, predsednik uprave Term Čatež, ki je lastnica Marine Portorož. Dosedanji direktor Marine Miran Kraševec je odstopil.

Piranska podžupanja Meira Hot in Sebastjan Selan, predsednik uprave Term Čatež in vnovični direktor Marine Portorož, imata različna stališča glede menjave parcel za Park 
Sonce.  Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Piranska podžupanja Meira Hot in Sebastjan Selan, predsednik uprave Term Čatež in vnovični direktor Marine Portorož, imata različna stališča glede menjave parcel za Park Sonce.  Foto: Tomaž Primožič/Fpa

PORTOROŽ > “Mi smo dobili dopis Marine Portorož, da zaradi nekaterih neurejenih stvari med nami predlagajo umik točke,” je povedala piranska podžupanja Meira Hot. O razlogih ni hotela ugibati, povedala pa je, da so bili na občini presenečeni, ko so v Primorskih novicah prebrali, da menjava parcel Parka Sonce za Marino ne pride v poštev in da ga Marina namerava prodati.

“Umik točke smo predlagali zato, ker bi svetniki v posebnih alinejah morali odločati o menjavi parcel, ki pa za nas niso sprejemljive. Zato se nam je zdelo nesmiselno, da se občinski svet karkoli opredeljuje, dokler z občino ne uredimo vseh stvari,” nam je včeraj pojasnil predsednik uprave Term Čatež Sebastjan Selan, ki z današnjim dnem znova prevzema tudi mesto direktorja Marine Portorož. Dosedanji direktor Miran Kraševec je na včerajšnji seji nadzornega sveta Marine odstopil, nadzorniki pa so Selanu zaupali nov dveletni mandat. Selan je dvojno funkcijo opravljal že leta 2013.

Selan je tudi včeraj zatrdil, da Marina Portorož ne more v nedogled piranski občini nuditi brezplačno uporabo Parka Sonce in gramoznega parkirišča pred Marino in da so občino že v začetku leta 2015 obvestili, da se lahko pogovarjajo samo o prodaji Parka Sonce občini. “To sem povedal tudi na javni obravnavi za termalno riviero in to je tudi zapisano v zapisniku,” pravi Selan. Če torej Parka Sonce ne bo kupila občina, ga bodo dali v javno prodajo, je odločen.

O možnosti, da bi Marina Portorož odpovedala občini brezplačni najem parkirišča, se ni želel opredeljevati. Prepričan je, da bodo z občino uspeli poiskati ustrezno rešitev in še vedno upa, da bi bil prostorski načrt za termalno riviero lahko sprejet do konca leta. Da je možno najti rešitev, je prepričan tudi piranski župan Peter Bossman, ki možnosti nakupa Parka Sonce ne zavrača: “Vsekakor pa bi se bilo treba dogovoriti za primerno ceno. Menim, da zaostrovanje odnosov ni nikomur v interesu, zato verjamem, da do odpovedi najema parkirišča in parka ne bo prišlo. To bi bilo izsiljevanje.”

TATJANA TANACKOVIČ


Najbolj brano