Sedem za direktorja centra

Na razpis za direktorja izolskega Centra za kulturo, šport in prireditve (CKŠP) se je prijavilo sedem kandidatov. Med njimi naj bi bili tudi režiser Boris Kobal, nekdanji direktor koprske Agrarie Bojan Frančeškin in vodja Mercatorjevega maloprodajnega območja Natalija Štimec.

Objekt kulturnega doma je resda sredi mesta, vendar je zelo  dotrajan in  brez lastnega parkirišča.   Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Objekt kulturnega doma je resda sredi mesta, vendar je zelo dotrajan in brez lastnega parkirišča.  Foto: Tomaž Primožič/Fpa

IZOLA > Ker je ena prijava prišla prepozno, po 31. decembru, je v občinski komisiji za mandatna vprašanja, volitve in imenovanje niso upoštevali. Preostalih šest so pregledali prejšnji torek. V občinski upravi pa morajo še preveriti, ali kandidati izpolnjujejo razpisne pogoje. O njih za zdaj v komisiji ne dajejo izjav.

Nov direktor februarja?

S tistimi, ki bodo zadostili vsem pogojem, bodo opravili razgovor. Svet javnega zavoda CKŠP bo o njem podal mnenje, občinski svet pa ga bo predvidoma na februarski seji imenoval za direktorja. Župan Igor Kolenc je ob odstopu prejšnjega direktorja Andreja Bertoka poudaril, da bo v centru treba izvesti finančno prestrukturiranje. Nov direktor bo moral zbrati četrtino denarja za plače, kar doslej še ni uspelo nobenemu prvemu možu CKŠP.

Nov kulturni dom morda na enem od parkirišč

Kolenc pa napoveduje tudi nov kulturni dom, ki naj bi ga v Izoli zgradili v prihodnjih treh letih. Nagiba se k novi lokaciji zanj. Če bi ga postavili, kjer stoji zdajšnji dom, bi za dve leti ohromili kulturni program CKŠP, saj ne bi imeli kam preseliti njegovih dejavnosti (razpolagajo le še z dvema omembe vrednima stavbama, Manziolijevo palačo in kinom Odeon). V občinski upravi za zdaj omenjajo štiri možne lokacije za novogradnjo: parkirišče ob Kosovelovi ulici in parkirišče na Tomažičevi ulici (ob kopališču Simonov zaliv), območje stanovanjskega objekta v Arrigoniju ter skupno območje Ribe in Male opreme. Te in morebitne dodatne lokacije bodo podrobneje preučili v prihodnjih mesecih. Vendar v županovem kabinetu že zdaj poudarjajo, da bodo nov hram kulture “zasnovali po meri občanov”. Imel naj bi približno 300 sedežev, večjo in manjšo dvorano s sedeži, ki bi jih lahko odstranili, da bi lahko organizirali tudi koncerte.

Naložbe doslej niso ovrednotili. V letošnjem proračunu, sprejeli naj bi ga predvidoma ob koncu februarja, bodo predvideli zgolj denar za pripravo projektne dokumentacije.

MIRJANA CERIN


Najbolj brano