Sedem nezavezujočih ponudb za Hotel Koper

V nepremičninski družbi Hotelinvest International so do petka sprejemali nezavezujoče ponudbe za nakup Hotela Koper. Dobili so jih sedem, včeraj pa naj bi svojo ponudbo dostavil še eden od morebitnih kupcev. V DZS, ki je lastnica tega mestnega hotela s tremi zvezdicami in 65 sobami, so objekt ovrednotili na najmanj 2,6 milijona evrov. Zanj se zanimata tudi gradbinec Grafist in podjetnik Aleš Piščanec, ki je v pritličju hotela odprl restavracijo Capra.

V nepremičninski agenciji so za nakup Hotela Koper prejeli 
sedem nezavezujočih ponudb. Med njimi sta tudi Grafistova 
in ponudba podjetnika Aleša Piščanca.  Foto: Tomaž Primožič/Fpa
V nepremičninski agenciji so za nakup Hotela Koper prejeli sedem nezavezujočih ponudb. Med njimi sta tudi Grafistova in ponudba podjetnika Aleša Piščanca.  Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Jacqueline Stuart iz nepremičninske družbe Hotelinvest International za zdaj ni želela razkriti podrobnosti o morebitnih vlagateljih. Pravi le, da so prejeli sedem nezavezujočih ponudb tako slovenskih kot tujih investitorjev. “Ne morem komentirati, koliko znaša najvišji ponujeni znesek, lahko pa dodam, da smo zadovoljni z večino prispelih ponudb,” je skrivnostna. Neuradno je slišati, da so ponudbe blizu izklicne cene. Najbrž so zato zadovoljni in pričakujejo, da bodo hotel prodali.

Hotel Koper je v lasti DZS, Terme Čatež pa z njim upravljajo. Stuartova napoveduje, da bodo z lastniki hotela sedli za skupno mizo, pregledali ponudbe in se odločili, katere morebitne resne kupce bodo povabili k skrbnemu pregledu poslovanja Hotela Koper. Zadnja faza bo vabilo k dajanju zavezujočih ponudb, vendar bo do tega prišlo šele pozno poleti, ocenjuje.

V skupini Premogovnik Velenje se nameravajo odkrižati poslovno nepotrebnega premoženja, tudi hotelov Barbara v Fiesi in Oleander v Strunjanu. Zbiranje ponudb za njun nakup se je končal v ponedeljek. Prispele ponudbe je pregledala komisija, vse interesente pa bodo pozvali h končni dopolnitvi ponudb. Za Barbaro je bilo kar nekaj zanimanja, medtem ko so za Oleander prispele le neustrezne ponudbe, zato bodo razpis ponovili v začetku prihodnjega meseca. Izhodiščna cena za nakup Barbare je bila 3,4 milijona evrov. Imena ponudnikov v Premogovniku Velenje ne razkrivajo.

Svojo ponudbo je - kot so že napovedali - oddalo tudi koprsko gradbeno podjetje Grafist. Njegov lastnik Ante Guberac ponavlja, da se bodo v naložbo spustili, če bodo ocenili, da se splača. “V tem hotelu vidimo potencial, zato se potegujemo za njegov nakup.”

Sicer pa hotel mika tudi Aleša Piščanca iz podjetja Verano, ki je v pritličju hotela odprl restavracijo Capra. Pravi, da pričakuje povabilo v drugi krog zbiranja zavezujočih ponudb. Koliko denarja je za ta namen pripravljen izvleči iz denarnice, pa ne izda. Ker ima lokal tako rekoč v hotelu, je opazil, da se je okoli njega sukalo precej potencialnih investitorjev, ki so prihajali na oglede. “Ne vem sicer, kdo so naši konkurenti. Slišal sem le, da je med njimi Grafist,” nima informacij o tekmecih.

Dodaja, da se že dlje časa pripravljajo na vstop v to naložbo. “Že pred časom smo DZS poslali ponudbo za nakup in to je nato najbrž sprožilo prodajni postopek. Veliko smo vložili v prenovo restavracije, zato imamo ambicije, da bi na tej lokaciji smiselno naredili korak naprej in zaokrožili celotno zgodbo,” Piščanec niza načrte.

NATAŠA HLAJ


Najbolj brano