Še danes z avti po Titovem trgu

Po Verdijevi ulici, kjer je sedež koprske občine, in osrednjem Titovem trgu od včeraj spet vozijo avtomobili. Vendar bo spremenjen prometni režim veljal samo še danes.

Včeraj je bilo na Titovem trgu  pestro, med pešci so vozili tudi avtomobili
Včeraj je bilo na Titovem trgu pestro, med pešci so vozili tudi avtomobili 

KOPER > Občina je včeraj za dva dni zaprla del Pristaniške ulice (od križišča s Piransko cesto do križišča z Belvederjem). Uredila je izmenično enosmerni promet in stanovalcem omogočila dodatna izhoda iz mesta - po Verdijevi ulici in Titovem trgu ter po intervencijskem izvozu po Petronijevi ulici.

Enosmerni promet proti Vergerijevemu trgu so uredili za stanovalce, intervencije in uporabnike zdravstvenega doma. Poskrbeli so tudi za dva izvoza: mimo Vergerijevega trga do Petronijeve ulice in naprej na trg Brolo oziroma na Cankarjevo ulico, pa tudi po Verdijevi ulici čez Titov trg proti Brolu. Dostop do javnih parkirišč v ta del mesta še danes ne bo mogoč.

V teh dneh namreč Grafistovi delavci končujejo z urejanjem območja med Pristaniško ulico, Ukmarjevim trgom in Kopališkim nabrežjem. Potem ko so položili tlakovce istrskega peščenjaka za novo, razširjeno promenado, podizvajalec CPK zdaj na novo asfaltira del severne obvoznice. Promet mimo kopališča bo v bodoče enosmeren.

V občinski upravi napovedujejo, da bodo z deli končali v prihodnjih dneh. Po zastavljenih načrtih so predvidevali, da jih bodo izpeljali do konca junija. Do sredine avgusta pa naj bi ob Bastionu pri potniškem terminalu zgradili zunanje panoramsko (stekleno) dvigalo, ki bo lahko 26 obiskovalcev hkrati popeljalo do ploščadi nad utrdbo. Potnikom s turističnih ladij in osebam z gibalnimi težavami bo omogočilo lažji dostop do mestnih znamenitosti.

Obnova obalnega območja med Ukmarjevim trgom in potniškim terminalom bo koprsko občino stala približno dva milijona evrov. Večino, približno 1,3 milijona evrov, bodo dobili iz EU. MC


Najbolj brano