S skuterji nič več po podu ob Bonifiki

Včeraj so že petič popravljali poškodovani tlak ob dvorani Bonifika. Zamenjava polomljenih letev iz mešanice plastike in macesna je tokrat stala 500 evrov, na lastne stroške se je je lotilo podjetje As-Primus.

Polomljen tlak je nekdo sprva zavaroval s polepljeno iverno ploščo, nato ga je občina še  obkrožila z rdeče-belimi opozorili Foto: Alenka Penjak
Polomljen tlak je nekdo sprva zavaroval s polepljeno iverno ploščo, nato ga je občina še obkrožila z rdeče-belimi opozorili Foto: Alenka Penjak

KOPER > Direktor družbe As-Primus Boris Hribar iz Starega trga pri Ložu je v stroške vštel še sto evrov za bencin za prevoz do Kopra. Na račun popravljanja tlaka okoli Bonifike je ta družba od lanskega septembra, ko je pred pričetkom Eurobasketa lepšala okolico dvorane, že večkrat porabila za sto evrov goriva. Danijel Durakovič, vodja gradbišča okoli dvorane, se spominja, da so tlak popravljali že vsaj štirikrat, nazadnje pred pol leta.

Čeprav je bil že večkrat poškodovan, je tlak kakovosten, zatrjuje Durakovič. Narejen je iz mešanice plastike in macesna, kvadratni meter naj bi stal 50 evrov. Hudič pa se skriva v podrobnostih: v navodilih namreč piše, da tlak ne prenese velike teže. Teže motorjev, denimo, ki so mimo Bonifike hiteli že od nekdaj.

Zato je As-Primus zadnje mesece opozarjal občino, uporabnico prostora, naj končno postavi zapore in motoristom prepreči vožnjo po podu ob dvorani. Pred dnevi je to občina vendarle storila, v družbi zato upajo, da bo tlak poslej vzdržal dlje časa.

Ko smo Durakoviča vprašali, zakaj niso pri izbiri tlaka upoštevali, da se ob dvorani že od nekdaj vozijo motoristi, gostinci pa prevažajo pijačo, je pojasnil: “Delali smo skladno s projektom, in v njem je bil predviden prav takšen tlak. To območje je pač namenjeno le pešcem. Zato reklamacije na naše delo niti niso upravičene, saj gre za vandalizem. A ker je treba stvar popraviti, bomo še enkrat pokazali dobro voljo in to naredili.”

Iz občinske službe za stike z javnostjo so nam glede nevarnih lukenj v podu okoli Bonifike sporočili, da bo občina uveljavljala reklamacijo in zahtevala odpravo napak, kar pomeni, da bo tlak popravil izvajalec del. “Občina v tem primeru ne bo imela nobenih stroškov,” navajajo v koprski občinski upravi. Dodali so tudi, da so odpravo napak zahtevali že pred dnevi, sprva je bilo predvideno, da bodo tlak popravili prihodnji teden. A je tudi naše novinarsko poizvedovanje pospešilo dogodke za nekaj dni in včeraj so pod že popravili.

ALENKA PENJAK


Najbolj brano