S prodajo Kempinskega se je zadolženost Istrabenz turizma zmanjšala za 28 milijonov evrov

Z nedavno prodajo Istrabenz hotelov Portorož in s tem hotela Kempinski se je zadolženost Skupine Istrabenz Turizem zmanjšala za 28 milijonov evrov. To dezinvestiranje bo ključnega pomena za nove naložbe, so pojasnili v Istrabenz Turizmu.

Z nedavno prodajo Istrabenz hotelov Portorož in s tem hotela 
Kempinski se je zadolženost Skupine Istrabenz Turizem 
zmanjšala za 28 milijonov evrov. Foto: Tomaž Primožic/Fpa
Z nedavno prodajo Istrabenz hotelov Portorož in s tem hotela Kempinski se je zadolženost Skupine Istrabenz Turizem zmanjšala za 28 milijonov evrov. Foto: Tomaž Primožic/Fpa

PORTOROŽ > S prodajo stoodstotnega deleža v družbi Istrabenz hoteli Portorož švicarski družbi Agri Holding AG - ta je, kot kaže, povezana z MK Grupo srbskega poslovneža Miodraga Kostića - se je zadolženost skupine Istrabenz Turizem zmanjšala za 28 milijonov evrov, je povedal predstavnik družbe Janez Jager.

Prodaja naložbe v hotel Kempinski je hkrati ključnega pomena za nove naložbe v tako imenovani Anti-Ageing Resort. O podrobnostih Jager za zdaj še ni mogel govoriti, predvidoma pa jih bodo v prihodnjih tednih predstavili javnosti.

Medtem se v slovenski Istri nadaljujejo prodajni postopki še dveh hotelov. Za Hotel Koper v lasti DZS naj bi bili štirje resni interesenti, od tega dva domača, medtem ko naj bi bilo za Aquapark Hotela Žusterna, ki je pod okriljem Term Čatež, zanimanja manj.

STA


Najbolj brano