S prodajo Istrabenzovega deleža v Adriafinu nič novega

V Istrabenzu so še v fazi pridobivanja aktualnih podatkov, ki jih potrebujejo za vrednotenje naložb Adriafina, so v holdingu pojasnili potek postopka prodaje 50-odstotnega deleža v družbi, ki je hkrati večinska lastnica Vinakopra.

V Istrabenzu so še v fazi pridobivanja aktualnih podatkov, ki 
jih potrebujejo za vrednotenje naložb Adriafina, so v holdingu 
pojasnili potek postopka prodaje 50-odstotnega deleža v 
družbi, ki je hkrati večinska lastnica Vinakopra. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
V Istrabenzu so še v fazi pridobivanja aktualnih podatkov, ki jih potrebujejo za vrednotenje naložb Adriafina, so v holdingu pojasnili potek postopka prodaje 50-odstotnega deleža v družbi, ki je hkrati večinska lastnica Vinakopra. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Za nakup Istrabenzovega deleža v Adriafinu in s tem odločilne vloge v Vinakopru so se avgusta pojavili trije interesenti, in sicer koprsko komunalno podjetje Marjetica in Metalka Commerce podjetnika Marjana Pišljarja, za katerima je sicer po roku svojo ponudbo oddala tudi Klet Brda.

Marjetica je tedaj ponudila približno 2,5 milijona evrov, Metalka Commerce pa še nekoliko višjo ponudbo. V Istrabenzu so tedaj napovedali, da bodo vse ponudnike, od katerih so dobili zavezujoče ponudbe, skladno s procesnim pismom pozvali k izboljšanju zavezujočih ponudb.

Na vprašanje, koliko ponudnikov je še v igri za nakup Adriafina, kakšna je časovnica prodaje ter ali obstajajo posebni razlogi, da postopek še traja, so v koprskem holdingu odgovorili le, da so še vedno v fazi pridobivanja aktualnih podatkov, ki jih potrebujejo za vrednotenje naložb Adriafina.

Delež v Adriafinu je pomemben predvsem zato, ker ima ta v lasti 77,7 odstotka Vinakopra. Najpomembnejša vinska klet na tem območju na skupno desetih legah premore 590 hektarjev vinogradov v vinorodnem okolišu Slovenske Istre.

Zanimanje za nakup bi morala imeti tudi Luka Koper, ki ima kot lastnica preostalega deleža Adriafina tudi predkupno pravico. Da se zaenkrat na tem področju ni zgodilo nič novega, je pred dnevi za STA potrdil tudi prvi mož Vinakopra Nevijo Pucer, saj po njegovih informacijah v Luki Koper niso od Istrabenza dobili nobenih novih informacij.

STA


Najbolj brano