S čustvi nabit glasbeni večer za bolno Tjašo Slama

Center mladih Koper je bil prizorišče dobrodelnega koncerta za Tjašo Slama, mlado Izolanko, ki je letos izvedela, da je zbolela za rakom prsi. Čeprav je bolezen sprejela kot svojo prijateljico, potrebuje denar, da izpelje vse faze alternativnega zdravljenja, za katero se je odločila. Nastopili so Teja Pribac s kratko monokabare predstavo Lola Show, Marina Martensson in Žiga Rustja.

Tjaša Slama (desno) je koncert spremljala v družbi dragocenih prijateljev. Foto: Alenka Penjak
Tjaša Slama (desno) je koncert spremljala v družbi dragocenih prijateljev. Foto: Alenka Penjak

KOPER > Tjašo Slama je že zarana zaznamovala tragična zgodba. Pri rosnih sedmih letih je zaradi raka izgubila mamo, 20 let pozneje še sestro. Čeprav si je z zdravim načinom življenja prizadevala, da bi se izognila bolezni, je zbolela za rakom na levi dojki. Uradna medicina ji je ponudila odstranitev obeh dojk in rekonstrukcijo.

Čeprav Tjaši sledi uradni medicini in redno hodi na preglede, se je odločila, da zadevo obrne na glavo. Po alternativnih metodah je posegla, še preden bi uradna medicina obupala nad njo.

Tjaša si je zastavila, da bo zbrala 6000 evrov ter si s tem denarjem pomagala pri nadaljnjem izvajanju terapij. Zaradi bolezni je navsezadnje zmanjšana tudi njena zmožnost za delo in sama teh stroškov ne more več pokrivati. Za zdaj je uspela zbrati 5000 evrov, od tega so približno 900 evrov obiskovalci prispevali na dobrodelnem koncertu.

K organizaciji koncerta so pristopile organizacije Zavod Fontico, Center mladih Koper in Lions club Izola - Isola. ALENKA PENJAK


Najbolj brano