Ruski gostinci v Portorožu

Okolje Piran ima novega najemnika lokala Spiaggia. Pogodbo je podpisalo z Jožetom Uletom iz Zagorja ob Savi, ta pa je lokal dal v podnajem Rusoma, Olgi Korsakovi in Vladimirju Khotulevu iz družbe Montagu gostinstvo, ki ima sedež v Luciji.

Med lokali, ki jih ima ob portoroški plaži v lasti Okolje Piran, je tudi Spiaggia. Še zmeraj je zaprt, v podnajemu ga imata Rusa, 
ki ga nameravata odpreti še to sezono. V njem naj bi bil  steak house. Foto: Alenka Penjak
Med lokali, ki jih ima ob portoroški plaži v lasti Okolje Piran, je tudi Spiaggia. Še zmeraj je zaprt, v podnajemu ga imata Rusa, ki ga nameravata odpreti še to sezono. V njem naj bi bil steak house. Foto: Alenka Penjak

PORTOROŽ > V letošnji poletni sezoni bo imelo Okolje Piran tako odprte vse svoje lokale ob portoroški plaži. V lasti jih imajo šest: to so Paco 2, Kanela bar, Spiaggia, Cacao, Štrigon in Majestic. Alen Radojkovič, direktor Okolja, obenem zanika govorice, da namerava družba prodajati svoje portoroške lokale. “Ne nameravamo prodajati niti enega od naših šestih lokalov,” zatrjuje Radojkovič.

Dodaja, da niti v njegovem programu, s katerim je konec marca postal novi direktor Okolja, niti v usmeritvah same družbe ni odprodaje lokalov. Prepričan je, da so “s preurejanjem nekdanjih portoroških kabin za preoblačenje v lokale podjetju dvignili vrednost,” še dodaja Radojkovič, ki je v Okolje Piran prišel pred štirimi leti kot član uprave.

Spiaggia je bila lani edini lokal te piranske gospodarske družbe, ki je bil med poletno sezono zaprt. Radojkovič pojasnjuje, da nekdanji najemnik ni plačeval najemnine, lokal je tudi zapustil z neporavnanimi dolgovi. Na vprašanje, ali je dovoljeno, da najemnik lokala tega odda v podnajem nekomu drugemu, pa dodaja, da je Jože Ule, najemnik Spiaggie, preden je lokal oddal v podnajem Olgi Korsakovi in Vladimirju Khotulevu iz družbe Montagu gostinstvo, potreboval soglasje Okolja in ga tudi dobil. “Vsi, najemniki in njihovi morebitni podnajemniki, morajo spoštovati osnovno pogodbo,” težav ne vidi direktor Radojkovič.

Olga Korsakova in Vladimir Khotulev se po naših informacijah z gostinstvom doslej nista ukvarjala. Do decembra leta 2014 sta bila ustanovitelja in družbenika podjetja Oko zunanjetrgovinske storitve s sedežem v Ljubljani. Družbo Montagu gostinstvo sta odprla letos, v Spiaggii pa nameravata odpreti steak house.

Spor z lokalom Kanela bar oziroma najemnikom Draganom Sojičem pa je trenutno na okrožnem sodišču v Kopru, zadnja obravnava je bila pred letom dni. Okolje Piran je Sojiču leta 2013, še ko ga je vodil Darij Barrile, odpovedalo najemno pogodbo, saj naj ne bi redno plačeval najemnine. Odpoved pogodbe ni pravnomočna, ker se je Sojič pritožil. “Z Okoljem bi rad sklenil pošten dogovor glede višine najemnine za sanitarije,” nam je povedal Dragan Sojič. Za približno dvanajst kvadratnih metrov velike sanitarije, ki jih smejo, tako kot sanitarije v vseh lokalih, uporabljati tudi mimoidoči, plačuje 500 evrov na mesec.

Pred kratkim je piranskemu županu Petru Bossmanu poslal pobudo za mediacijo z Okoljem, te dni je Sojičevo elektronsko pismo prejel tudi Alen Radojkovič. “Sprejel sem povabilo in prihodnji teden se bova srečala. Predstavniki občine ali kdo drugi ne bodo prisotni, saj ne gre za mediacijo. Najprej želim slišati, kaj želijo, potem pa bom videl, kaj in kako naprej,” še pravi direktor Okolja.

ALENKA PENJAK


Najbolj brano