Rudonja na Komunali še za šest mesecev

V koprski Komunali še kar ni konca kadrovskim novostim. Nekdanjemu nogometašu in podjetniku Mladenu Rudonji, ki so ga februarja brez razpisa zaposlili za tri mesece, so zdaj pogodbo podaljšali za dodatnega pol leta. Med tremi kandidati, ki so se prijavili na razpis (!) je bil - kot kaže - najbolj prepričljiv.

Mladen Rudonja Foto: Leo Caharija
Mladen Rudonja Foto: Leo Caharija

KOPER > V koprski Komunali tako še kar vrtijo kadrovski vrtiljak, ki nekoliko razburja javnost. V zaposlitveni načrt so namreč vključeni ljudje, ki jim pripisujejo tesne politične in prijateljske povezave z v.d. direktorjem Komunale Gašparjem Gašparjem Mišičem in koprskim županom Borisom Popovičem.

Spomnimo, da so Mladena Rudonjo najprej zaposlili za tri mesece zaradi povečanega obsega del v enoti voznega parka. Vojko Rotar iz Komunale Koper navaja, da se po izteku tega obdobja obseg del ni zmanjšal, poleg tega je bil vodja enote preobremenjen, zato so za nezasedeno delovno mesto pomočnika na zavodu za zaposlovanje objavili javni razpis. “Prijavili so se trije kandidati, ki smo jih povabili na razgovor. Kadrovska komisija je izbrala in v potrditev direktorju predlagala Rudonjo, ki je izpolnjeval razpisane pogoje. Z njim smo sklenili pogodbo za določen čas za obdobje šestih mesecev,” pojasnjuje Rotar.

Sicer pa so v Komunali ob uveljavitvi nove sistemizacije in pravilnika o plačah in v skladu z delovnopravno zakonodajo z vsemi zaposlenimi sklenili nove pogodbe o zaposlitvi. Nekaterim delavcem, ki so bili zaposleni za določen čas in so se pri delu izkazali, so ponudili pogodbo o zaposlitvi za nedoločen čas. Med temi sta bili tudi Tjaša Škerlič, ki so jo zaposlili na delovno mesto vodje kontrolinga, ter Sanja Valenčič na delovnem mestu poslovne sekretarke. NH


Najbolj brano