Roža bo zacvetela za veliko noč

Hrvaška družba Liburnia Riviera Hotels, ki je spomladi kupila resort Metropol s štiri hoteli, je začela obnavljati prvega. Roža bo po novem depandansa Grand hotela Metropol, imela pa bo štiri zvezdice.

 Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Foto: Zdravko Primožič/Fpa

PORTOROŽ > V minulih dneh se je Roža počasi spreminjala v gradbišče. Iz sob so odstranili pohištvo, postelje in preproge, pred hotelom pa zdaj že stoji žerjav. Prenovitvena dela so zaupali koprskemu podjetju Adriaing, ki je očitno dal najboljšo ponudbo na javnem razpisu. Liburnia Riviera Hoteli je štiri hotele na griču svetega Lovrenca od Hotelov Bernardin kupila spomladi, zanje pa je odštela skoraj 25 milijonov evrov. Opatijski hotelirji glede nakupa nikoli niso bili zgovorni, so pa vselej zatrjevali, da bodo v hotele vlagali. Zdaj so se očitno odločili in kot prvega izbrali Rožo. Podrobnosti glede prenove tudi zdaj ne razkrivajo, na naša vprašanja so odgovorili le, da bo hotel nared za prihodnjo sezono in da dotlej načrtujejo tudi obnovo energetskega sistema za ves resort.

Po naših informacijah bodo celovito prenovili notranjost hotela, torej sobe, recepcijo in avlo, in tudi pročelje. Sobe bodo po novem večje, namesto sedanjih 111 jih bo 96. Le tako lahko novi lastniki računajo na štiri zvezdice. Hotel bo po novem depandansa Grand hotela Metropol, prve goste pa pričakujejo okoli velike noči.

Na spletni strani Hotelov Metropol piše, da bodo hotel tudi preimenovali: po novem bo Remisens Premium Roža.

Po naših informacijah se hrvaški lastniki ne bodo ustavili pri Roži. Prenovili naj bi tudi Barbaro, na vrsto pa bo kasneje prišel še Grand hotel Metropol (po novem Remisens Premium hotel Metropol). Spomnimo, prejšnji lastniki so pred petimi leti prenovili sobe, predvsem pa pročelje tega petzvezdičnega hotela.

SONJA RIBOLICA


Najbolj brano