Ribari: moder dres za valobran

Izolski valobran 3 ob ribiškem pomolu je dokončan in samo vprašanje časa je, kdaj ga bo podjetje Marinvest predalo občini ter v upravljanje javnemu podjetju Komunali. Še pred tem pa so zid na njem pobarvali v modro, čeprav za čopiče niso poprijeli ne v Marinvestu ne v Komunali.

Kot vse kaže, bo zid valobrana 3 ostal tak, kakršen je - 
moder.   Foto: Mirjana Cerin
Kot vse kaže, bo zid valobrana 3 ostal tak, kakršen je - moder.  Foto: Mirjana Cerin

IZOLA > Valobran so pobarvali člani navijaškega društva Ribari, ki deluje že 25 let ter združuje več kot 300 članov in podpornikov. V zadnjem letu je valobran edina izolska pridobitev, s svojimi 280 metri dolžine pa je dobro viden z različnih zornih kotov Izole.

O tem, da bi na njem pustili svoj pečat, so Ribari pred približno dvema mesecema obvestili župana Igorja Kolenca. Oglasili so se pri njem in mu povedali, da je tudi na pomolu v Splitu videti belo, modro ter rdečo barvo oziroma barve nogometnega kluba Hajduk in njegove navijaške skupine Torcida. Vendar Ribari županu tedaj niso pojasnili, kaj natančno imajo sami v mislih, valobran pa je pripadal še Marinvestu.

Ko je v javnost pricurljala vest, da za njegovo predajo občini ni več nobenih resnih ovir, so Ribari nemudoma kupili barvo in zavihali rokave. Čeprav Kolenc in prvi mož Komunale Denis Bele takšne akcije - na 1,3 milijona evrov vredni infrastrukturi - nista pričakovala, dopuščata, da bo valobran ostal moder.

Izolski navijači pa si želijo še, da bi na njem lahko zapisali kakšen svoj moto ali postavili tablo, iz katere bi bilo razvidno, da so aktivni že četrt stoletja.

O tem, kaj je najbolj smiselno pa tudi dopustno za širšo okolico in zavod za varstvo kulturne dediščine, naj bi se Ribari izrekli v teh dneh. Njihov predlog bo občini prenesel Marko Treskavica, ki je bil do prihoda Kolenca jeseni leta 2010 občinski svetnik z liste Izola, zbudi se!.

MIRJANA CERIN


Najbolj brano