Regijski prvaki v ekoznanju z OŠ Dušana Bordona

Na Ekokvizu, vseslovenskem tekmovanju osnovnošolcev v ekoznanju, ki ga pripravlja Ekošola v sodelovanju s Telekomom Slovenije, je v istrski regiji slavila ekipa Ginko učenk osnovne šole Dušana Bordona iz Semedele.

V zmagovalni regijski ekipi Ginko z OŠ Dušana Bordona iz 
Semedele so svoje ekoznanje dokazovale učenke  Anja, 
Veronika in Maja. Foto: Oš Dušana Bordona
V zmagovalni regijski ekipi Ginko z OŠ Dušana Bordona iz Semedele so svoje ekoznanje dokazovale učenke Anja, Veronika in Maja. Foto: Oš Dušana Bordona

KOPER > Na tekmovanju so dekleta odgovarjala na vprašanja o čebelah in medonosnih rastlinah, lesu in energiji ter dosegla 27 od 30 možnih točk. V ekoznanju se bodo učenci pomerili 10. aprila, ko bo na OŠ Toneta Čufarja v Ljubljani potekalo državno tekmovanje osmih regijskih zmagovalcev in dodatnih štirih ekip, ki so zbrale največ točk na šolskih tekmovanjih. “S tekmovanjem učenci pridobivajo nova znanja in jih znajo povezovati tudi prek meja posameznega predmeta,” je zadovoljna mentorica učenk Damjana Padovnik Lisac. Letos je na Ekokvizu v tričlanskih ekipah tekmovalo 3927 učencev šestih, sedmih in osmih razredov iz 152 slovenskih osnovnih ekošol. V istrski regiji je sodelovalo 66 tričlanskih ekip z devetih osnovnih ekošol.

NH


Najbolj brano