Razstava Primorski vrtiček

Ob zaključku akcije Primorski vrtiček, ki smo jo skupaj oblikovali Kmetijska zadruga Agraria iz Kopra, Univerza na Primorskem in Primorske novice, so v avli palače Armerija na Titovem trgu danes odprli razstavo prispevkov, ki smo jih vse od sredine februarja objavljali na straneh Sobote.

 Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Sredi februarja smo se na pobudo bralcev z različnih krajev Primorske odločili, da uvedemo rubriko Primorski vrtiček, v kateri bodo strokovnjaki Kmetijske zadruge (KZ) Agraria iz Kopra in študijske smeri sredozemsko kmetijstvo na Univerzi na Primorskem posredovali nasvete za vrtnarjenje na domačem vrtičku. Na Purissimi pri Ankaranu smo skupaj oblikovali Primorski vrtiček, velik približno toliko, kot so vrtovi okrog primorskih hiš. Vsak teden smo na straneh Sobote poročali o tem, kaj se dogaja na našem vrtičku, in bralcem postregli z nasveti za vrtnarjenje. Nastalo je 36 celostranskih prispevkov, ki bodo še prihodnja dva tedna na ogled v avli palače Armerija Univerze na Primorskem.

Na odprtju razstave so študentje sredozemskega kmetijstva in mentorji predstavili izkušnje povezovanja teorije in prakse, rektor Univerze na Primorskem dr. Dragan Marušič, direktor KZ Agraria Koper Robert Fakin in direktor Primorskih novic Rok Hladnik pa so poudarili pomen samooskrbe in že napovedali novo sodelovanje. PV


Najbolj brano