Razrešena ravnateljica na dopustu

Razrešena ravnateljica Obalnih galerij Piran Lilijana Stepančič je trenutno na dopustu, vendar so nam v piranski občini potrdili, da ji je bil izročen sklep o razrešitvi s funkcije ravnateljice. Prav tako je prejela redno odpoved delovnega razmerja, in sicer iz razloga nesposobnosti.

Lilijana Stepančič Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Lilijana Stepančič Foto: Tomaž Primožič/Fpa

PIRAN > Iztekel se je tudi 15-dnevni rok za pravno varstvo. Ali je ta rok izkoristila in se pritožila na občinski sklep, ni znano.

Medtem Jelka Pečar, novoimenovana vršilka dolžnosti ravnateljice Obalnih galerij Piran, pravi, da delajo s polno paro. Pri zavarovalnici so znova zavarovali galerijske umetniške zbirke in opremo. V kratkem jih čaka pot v Benetke, kjer morajo skleniti zgodbo z Galerijo A+A ter najemodajalki poravnati dolgove. Obenem se pripravljajo na slikarski Ex tempore, najstarejšo tovrstno prireditev v Evropi, in mlajšo prireditev ex tempore iz keramike. Sledila bo tudi Forma viva.

Pogodbe z odvetniško pisarno Senica, ki jo je sklenila Lilijana Stepančič, zaenkrat niso preklicali, “vendar je prav tako nismo potrebovali,” pojasnjuje Jelka Pečar. AP


Najbolj brano