Razgled na morje še tretjič naprodaj

Izolska občina bo na javni dražbi, 17. novembra, v prodajo ponudila osemnajst zemljišč na Šaredu, nekatere s pogledom na izolski zaliv, druge v naravo in istrske vasi. Kot je že večkrat poudaril izolski župan Igor Kolenc, bo denar, ki ga bo občina dobila s prodajo, namenjen izključno ureditvi komunalne infrastrukture na območju Šareda.

Takšen razgled bodo imeli tisti kupci, ki se bodo odločili za 
nakup parcele na Šaredu.
Takšen razgled bodo imeli tisti kupci, ki se bodo odločili za nakup parcele na Šaredu.  

IZOLA > Na tretji dražbi nepremičnin na Šaredu bo Občina Izola ponudila enajst novih in sedem parcel, ki jih na minulih dveh dražbah julija in septembra niso prodali, in sicer v skupni vrednosti milijona in pol evrov. Do zdaj je občini uspelo prodati dve parceli na Šaredu, eno za 111.000 evrov, in drugo za izklicno ceno 86.038 evrov. Kot pojasnjujejo na občini, se cene na dražbah v prihodnje ne bodo spreminjale.

Na dražbi, ki bo 17. novembra ob 17. uri v dvorani občinskega sveta v Izoli, bodo prodajali pet gradbenih parcel ob cerkvi Svetega Jakoba v velikosti med približno 500 in 800 kvadratnimi metri, za katere se cena giblje med 60.000 in 109.000 evri. Naprodaj sta tudi dve parceli ob slemenski cesti, v velikosti 883 in 1063 kvadratnih metrov, za kateri je izolska občina izvedla arheološke raziskave, ki so pokazale, da tam ni arheoloških ostalin, ki bi preprečevale novo gradnjo.

Pogled na morje oziroma izolski zaliv nudi tudi pet gradbenih parcel v bližini glavne ceste za Šared. Te so velike med 500 in 1200 kvadratnimi metri. V naravo in istrske vasice pa je pogled uprt s šestih gradbenih zemljišč, ki so namenjene gradnji dvojčkov. Te so velike med 300 in 600 kvadratnimi metri, cena zanje se giblje med 50.000 in 70.000 evri.

EVA BRANC


Najbolj brano