Raje rušili sami, kot da plačajo občini

Tik nad Oljčno potjo v Olmu so tamkajšnji stanovalci na lastno pest odstranili 18 nadstrešnic, pod katerimi so dolga leta parkirali svoje avtomobile. Če tega ne bi naredili sami, bi to storila Komunala Koper, koprska občina pa bi jim za opravljeno delo zaračunala stroške.

Stanovalci Oljčne poti v Olmu so na lastno pest odstranili 
kovinske montažne konstrukcije nadstrešnic, ki so jih zgradili 
na občinski zemlji. Če tega ne bi storili sami, bi jim občina 
zaračunala stroške rušenja.  Foto: Nataša Hlaj
Stanovalci Oljčne poti v Olmu so na lastno pest odstranili kovinske montažne konstrukcije nadstrešnic, ki so jih zgradili na občinski zemlji. Če tega ne bi storili sami, bi jim občina zaračunala stroške rušenja.  Foto: Nataša Hlaj

OLMO > V občini z vso paro nadaljujejo z akcijo odstranjevanja na črno zgrajenih lop in nadstrešnic, ki so zrasle na občinski zemlji.

Da ne bodo nikomur pogledali skozi prste, je bilo jasno iz odločbe koprskega občinskega inšpektorata, ki je domačine seznanilo, naj v roku tridesetih dni odstranijo nedovoljeno zgrajene objekte. Nekateri so opozorilo vzeli resno, drugi so še nekaj časa odlašali, a so se naposled odločili za rušenje, saj bi jih verjetno precej udarilo po žepu, če bi to zanje storili delavci koprske Komunale.

“Ne, niti najmanj mi ni všeč tak način,” se je ob našem včerajšnjem ogledu na terenu hudoval starejši domačin, ki ni želel razkriti svojega imena. “Nadstrešek sem seveda odstranil sam, ker ne bom prav nikomur plačeval za to,” je pripomnil.

Nekateri so kovinske montažne konstrukcije že umaknili, drugi so jih zgolj položili na tla. “Vse smo naredili sami, z lastnimi rokami, zdaj pa občina zahteva, da vse umaknemo. Kje pa naj zdaj parkiramo?” se sprašuje stanovalec. Na drugi strani ceste je občina sicer zarisala kar precej novih parkirnih mest, vendar domačin opozarja, da so velikokrat zasedena, ker tam parkirajo tudi obiskovalci bližnjega Doma upokojencev Olmo. NATAŠA HLAJ


Najbolj brano