Radar v enem vikendu zabeležil 2580 prekrškov

V petek so na občinski cesti med Simonovim zalivom in Belvederjem postavili stacionarni radar, ki meri hitrost voznikov v smeri z Belvederja proti Izoli. Podatki občinskega redarstva že po prvem vikendu kažejo, da več kot 55 odstotkov voznikov na tem odseku vozi s hitrostjo višjo od dovoljene, to je 50 kilometrov na uro.

Radar  na občinski cesti med Simonovim zalivom in Belvederjem je v enem vikendu zabeležil 2580 prekrškov.
Radar na občinski cesti med Simonovim zalivom in Belvederjem je v enem vikendu zabeležil 2580 prekrškov.  

IZOLA > Radar so postavili prejšnji petek okoli 11. ure. Že isti dan so ugotovili 703 prekrške: 617-krat so vozniki prekoračili 50 kilometrov na uro, 60 prekrškov je bilo takih, da so vozniki vozili hitreje od 63 kilometrov na uro, v 26 primerih pa so vozili več kot 70 kilometrov na uro.

Podobno število prekrškov je bilo ugotovljeno tudi v soboto in nedeljo, ko je bila cesta še dodatno obremenjena s prometom. V soboto je odsek prevozilo 3642 avtomobilov, v nedeljo pa 4204. S tem je naraslo tudi število prekrškov. V soboto jih je radar zabeležil 910, v nedeljo pa 967, ko je bila izmerjena tudi najvišja prekoračena hitrost, in sicer 95 kilometrov na uro.

V prvih dveh tednih, torej do 19. junija, voznikov na odseku med Simonovim zalivom in Belvederjem ne bodo oglobili, saj občina Izola v tem času zgolj zbira podatke o prekrških, so sporočili iz izolske občine.

NR


Najbolj brano