Pucerju še dve leti v vrhu Vinakopra

Revizija poslov Vinakopra, ki jo je na lanski skupščini zahteval Adriafin kot največji lastnik, ni odkrila nobenih večjih nepravilnosti, ki bi terjale ukrepanje. Z izsledki revizije so se nadzorniki že seznanili, 13. februarja, ko bo skupščina, jih bodo predstavili še lastnikom. Nadzorniki so sicer prejšnji teden predsedniku uprave Neviju Pucerju mandat podaljšali še za dve leti.

Revizija poslov v Vinakopru ni odkrila večjih nepravilnosti. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Revizija poslov v Vinakopru ni odkrila večjih nepravilnosti. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KOPER > Lansko jesen so se revizorji zakopali med papirje in proučili vse posle, vredne več kot 5000 evrov, ki jih je v zadnjih petih letih sklepal Vinakoper. “Revizija ni odkrila nobenih večjih nepravilnosti, zaradi katerih bi uprava oziroma nadzorniki morali ukrepati. Takšen razplet sem tudi pričakoval. Zdaj gremo lahko naprej,” pravi Nevijo Pucer, predsednik uprave družbe Vinakoper, ki je za revizijo odštela dobrih 40.000 evrov.

Za 13. februar je Pucer že sklical skupščino, na kateri bodo družbenikom predstavili ugotovitve revizije, na dnevnem redu pa bo tudi odločanje o razrešnici upravi za leto 2013. Tega na avgustovski skupščini niso obravnavali, prav zato ker so pred tem želeli imeti v rokah ugotovitve revizije. Nadzorniki so Pucerju mandat, ki se mu sicer izteka maja, v petek podaljšali še za dve leti.

Revizijo poslov Vinakopra iz obdobja zadnjih petih let je nalagal sklep, ki so ga na predlog Adriafina - tedaj ga je zastopal Miran Kraševec - sprejeli na avgustovski skupščini Vinakopra.

“Revizijo sem predlagal, ker so se v medijih pojavljali namigi o domnevnih nepravilnostih v Vinakopru. V takih primerih je najbolje, da se to preveri; revizija poslov je logičen korak,” pravi Kraševec, ki je konec lanskega leta sicer nepreklicno odstopil z mesta direktorja Adriafina in do imenovanja novega vodstva vodi le tekoče posle. “Z ugotovitvami revizije poslov Vinakopra nisem seznanjen. Če drži, da ni odkrila nepravilnosti, je to samo dobro,” še dodaja Kraševec.

Nadzorniki Vinakopra so na zadnji seji obravnavali še oceno poslovanja v lanskem letu in načrte o naložbah v letošnjem letu. Vinakoper je lani kljub slabši letini in dodatnim stroškom posloval solidno in z dobičkom. Letos bodo vlagali več kot leto poprej. Trte bodo posadili na 16 hektarjih površin, kupili bodo tudi še nekaj opreme. Za oboje bodo namenili približno 1,8 milijona evrov.

SONJA RIBOLICA


Najbolj brano