Prvih 100 otrok že počitnikuje na Debelem rtiču

Podjetje MIK Celje je tudi letos, že enajstič zapored, brezplačne počitnice omogočilo otrokom iz socialno ogroženih družin. Počitnice so podarili že skoraj 1000 otrokom, letos pa se bo to število povečalo še za 200 otrok.

 Foto: Miha Crnič
Foto: Miha Crnič

ANKARAN > Prva skupina 100 otrok iz Murske Sobote, Maribora, Slovenske Bistrice in okolice Celja v spremstvu desetih animatorjev in predstavnice podjetja te dni letuje v prijetnem okolju mladinskega letovišča na Debelem rtiču. V naslednjem terminu pa se jim pridruži še 100 otrok iz Novega mesta, Kranja, Nove Gorice in Izole.

Za letošnje humanitarno letovanje so v podjetju Mik denar zbirali na prav poseben način, in sicer z dobrodelnim kolesarjenjem pod imenom S srcem na kolo. Sto zaposlenih iz podjetja ter njihovih poslovnih partnerjev in prijateljev je v petih dneh prekolesarilo skupaj kar 578 kilometrov od Murske Sobote do Izole, podjetje s poslovnimi partnerji pa je za vsak prekolesarjen kilometer vsakega kolesarja v sklad za brezplačne počitnice doniralo en evro. Tako so zbrali skupaj 58.000 evrov, kar je dovolj, da letošnje poletje polepšajo kar 200 otrokom.

Letos je otrokom na Debelem rtiču poleg vodstva podjetja MIK, pridružil tudi predsednik Rdečega križa Slovenije Dušan Keber, ki je pozdravil humanitarno dejavnost podjetja MIK in izrazil upanje, da bo podjetje MIK nadaljevalo svoje poslanstvo tudi v prihodnje.

Spletno uredništvo


Najbolj brano