Prvi gostje v Grand hotelu Metropol pod novo taktirko

Grič svetega Lovrenca je v petek po krajšem premoru spet zaživel. Grand hotel Metropol, ki so ga skupaj s še tremi hoteli kupili Hrvati, je sprejel prve goste pod novo taktirko. Že teden dni pa je odprt tudi hotel Marita, ki ima od konca lanskega leta nove najemnike.

Prvi gostje v Grand hotelu Metropol, ki je sredi tedna dobil nove lastnike.
Prvi gostje v Grand hotelu Metropol, ki je sredi tedna dobil nove lastnike. 

PORTOROŽ > Hrvaška družba Hoteli Cavtat, ki sodi v skupino Liburnia, je sredi tedna prevzela štiri hotele, prvi, Grand hotel Metropol, pa je v petek odprl vrata prvim gostom. Že dopoldne so bili pred hotelom parkirani avtomobili z reškimi, puljskimi, italijanskimi in ljubljanskimi registrskimi tablicami. Po napovedih naj bi bilo v hotelu konec tedna kar precej italijanskih gostov.

Novi lastniki so od prodajalcev, Hotelov Bernardin, prevzeli tudi 69 zaposlenih.

Table z imenom novega lastnika v hotelu ni bilo videti, le priponke z imeni zaposlenih imajo nov logotip.

V prihodnjih tednih bosta vrata odprla še hotela Roža in Lucija, medtem ko bo Barbara goste začela sprejemati v začetku junija. Novi lastniki hotelov niso preveč zgovorni. Pravijo, da se zdaj osredotočajo predvsem na priprave na sezono.

Ob vznožju griča pa je že prejšnji teden vrata odprl hotel Marita, ki ga ima od konca lanskega leta v najemu portoroška družba Nevada Turizem. Goste za zdaj sprejemajo le v osrednjem delu, kjer 44 sob (skupaj jih je 82), ki so več ali manj zasedene. Prevladujejo predvsem Italijani, gre za igralniške goste, zlasti iz Casinoja Portorož. Z odprtjem Marite so novi najemniki pohiteli, saj je bil Grand hotel Metropol prejšnji vikend še zaprt, igralničarji pa svojih gostov niso želeli pošiljati predaleč. SR


Najbolj brano