Prvi bitcoin avtomat v Kopru

V nakupovalnem središču Supernova v Kopru so pred kratkim namestili prvi bitcoin avtomat v Kopru.

V nakupovalnem središču Supernova v Kopru so pred 
kratkim namestili prvi bitcoin avtomat v Kopru.
V nakupovalnem središču Supernova v Kopru so pred kratkim namestili prvi bitcoin avtomat v Kopru. 

KOPER > “Pomembno pristanišče potrebuje bankomat za nakup digitalne valute, zato ga je postavilo v nakupovalno središče Supernova,” so sporočili iz podjetja Grecom, ki je namestil avtomat v Kopru.

Bitcoin je decentralizirana mednarodna valuta, ki ne sodi pod nadzor centralne institucije. Plačevanje in pošiljanje bitcoinov poteka brez posrednika in je zato veliko cenejše od običajnih bančnih transakcij. Bitcoine lahko porabite kjerkoli na svetu; z njimi plačate kavo, najamete hotelsko sobo ali nakažete denar poslovnim partnerjem.

Bitcoin račun je anonimen, nakup valute pa je precej preprost. Če že imate elektronsko denarnico na mobilnem telefonu, na številčnico bitcon bankomata vtipkate telefonsko številko. Prek sms sporočila boste prejeli potrditveno kodo, ki jo skenirate ali ročno vtipkate in z denarjem opravite nakup.

Po vpisu v režo vstavite denar, ta pa se bo samodejno pretvoril v sorazmerno vrednost bitcoina. Po končanem postopku boste prejeli potrditev nakupa, bitcoini pa se bodo varno shranili v vašo elektronsko denarnico. V primeru, da še nimate elektronske denarnice, jo lahko ustvarite na bitcoin bankomatu, kjer boste prejeli kodo nove digitalne denarnice.

Spletno uredništvo


Najbolj brano