Prve kazni ob bodeči žici

Shod proti bodeči žici v Dragonji se je minulo soboto končal ne samo s pridržanjem in kazensko ovadbo zoper aktivista iz Pulja, pač pa je položnico zaradi kršenja javnega reda in miru dobil tudi slovenski državljan.

Po tem ko so policisti pridržali hrvaškega državljana, se je v 
njegovo bran postavil Slovenec, ki so ga pozneje kaznovali 
zaradi kršenja javnega reda in miru. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Po tem ko so policisti pridržali hrvaškega državljana, se je v njegovo bran postavil Slovenec, ki so ga pozneje kaznovali zaradi kršenja javnega reda in miru. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

ISTRA > Ko so policisti aktivista iz Pulja peljali na zaslišanje v prostore obmejne policije na Dragonji, jim je sledilo tudi nekaj protestnikov, eden od njih pa je povedal, da je zastopnik Puljčana. Iz Dragonje so nato oba odpeljali na zaslišanje v prostore Policijske postaje Piran, od koder so ju po šestih urah izpustili. Na Policijski upravi Koper so nam povedali, da so Hrvata kazensko ovadili zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja poškodovanje tuje stvari. Grozi mu denarna kazen ali zapor do dveh let. Slovenca so po predhodnem posvetu z državno tožilko kaznovali zaradi kršitev javnega reda in miru, neuradno smo izvedeli, da mora plačati 590 evrov kazni.

Iz Policijske uprave so še pojasnili, da so policisti opazili, da se udeleženci shoda vračajo do bodeče žice in jo “nameravajo prerezati in odstraniti”. Na opozorila organizatorja shoda se skupina ljudi ni odzvala in je pot nadaljevala. “Policisti so nato odšli mimo množice do postavljenih tehničnih ovir, pri čemer so ugotovili, da je na posameznih delih ta prerezana oziroma poškodovana. Pri nadaljnjem pregledu so opazili neznanega moškega, kasneje so ugotovili, da gre za državljana Hrvaške, ki je čepel ob tehnični oviri in jo s kleščami ščipal. Takoj, ko je opazil policiste, je klešče pospravil v žep hlač in želel zapustiti kraj,” je še sporočila predstavnica koprske policijske uprave za odnose z javnostmi.

ALENKA PENJAK


Najbolj brano