Prostori ACK ne zanimajo nikogar

Tudi druga dražba za prodajo poslovnih prostorov propadlega ACK v Kopru ni bila uspešna. Izklicna cena 1,3 milijona evrov je za potencialne kupce očitno previsoka, saj nihče ni vplačal varščine.

Prostorov v tretjem in četrtem nadstropju stavbe v centru 
Kopra tudi na drugi dražbi niso prodali.  Foto: Tatjana Tanackovič
Prostorov v tretjem in četrtem nadstropju stavbe v centru Kopra tudi na drugi dražbi niso prodali.  Foto: Tatjana Tanackovič

KOPER > Stečajna upraviteljica ACK Monika Rozman je povedala, da tokrat niti nobenega povpraševanja za nakup poslovnih prostorov ni bilo. Kako bo postopala dalje, še ne ve. “Najprej se moram pogovoriti z ločitvenim upnikom,” je dejala Rozmanova.

Uvedbo stečajnega postopka nad ACK je dosegel nemški ladjar Peter Döhle, ki je večinski lastnik portoroške Splošne plovbe. Döhle je stečaj lahko zahteval potem, ko je za 6,5 milijona evrov odkupil terjatev od Unicredita in postal največji ločitveni upnik Mercate, solastnice Splošne plovbe, ki je sodila pod okrilje ACK.

Rozmanova je pojasnila, da se bo po vsej verjetnosti odločila za sklic še ene dražbe, v nadaljevanju pa se lahko odloči tudi za zbiranje nezavezujočih ponudb. Tudi včeraj je pojasnila, da poslovnih prostorov zaenkrat ne more prodajati ločeno, ampak vse skupaj. Torej bi novi kupec moral kupiti vse poslovne prostore propadlega ACK v tretjem in četrtem nadstropju stavbe v središču Kopra in prostore v kleti.

Koprski holding Adriacommerce (ACK), ki ga je obvladoval Peter Mahnič, je v stečaju od novembra 2013. Poslovne prostore so tokrat poskusili prodati že drugič. Tako kot zdaj pa varščine ni nihče vplačal niti na prvi dražbi sredi junija, ko je bila izklicna cena 1,6 milijona evrov. TT


Najbolj brano