Prodali tri Delmarjeve ribarnice

Stečajni upravitelj Delmarja je bil po včerajšnji dražbi zadovoljen, saj je uspel za skupaj 288.000 evrov prodati tri ribarnice - v Kopru, Luciji in Domžalah.

Podjetje Barmar, ki je imelo Delmarjevo ribarnico na koprski 
tržnici v najemu, jo je včeraj kupilo na dražbi.  Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Podjetje Barmar, ki je imelo Delmarjevo ribarnico na koprski tržnici v najemu, jo je včeraj kupilo na dražbi.  Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KOPER, LUCIJA > Najemnike za Delmarjeve ribarnice je stečajni upravitelj Andrej Marinc poiskal kmalu po stečaju podjetja lani jeseni. Najemnik koprske je postalo podjetje Barmar, direktor Radovan Minić pa je včeraj ribarnico kupil na dražbi. Ponudil je 151.000 evrov, tisočaka več od izklicne cene. V ribarnici ostajata dva zaposlena, ki sta prej delala pri Delmarju, Minić pa napoveduje, da bo delo dobil še en nekdanji Delmarjev delavec. Tudi drugi dve ribarnici naj bi kupila dosedanja najemnika, a Barbara Bržan, ki ima v najemu lucijsko, tega včeraj ni želela potrditi.

Kljub temu da je stečajni upravitelj včeraj s prodajo ribarnic dobil nekaj denarja, to za zdaj za poplačilo terjatev nekdanjih zaposlenih v Delmarju ne pomeni veliko, saj so na nepremičninah vpisane hipoteke. Kljub temu Marinc napoveduje, da naj bi bili delavci kmalu vsaj delno poplačani. V stečajnem postopku je sicer prijavljenih 8,4 milijona evrov terjatev.

Na včerajšnji dražbi pa stečajni upravitelj ni iskal kupcev za dobrih pet hektarov gozdov in travnikov v bližini Abitantov in Gradina, ki jih je Delmar dobil za poplačilo neke večje terjatve. Ocenjena tržna vrednost zemljišč je približno 50.000 evrov, a Marinc pravi, da jih bo verjetno težko prodati, saj so za kupce nezanimiva.

Po drugi strani pa je bilo več zanimanja za proizvodno linijo in opremo v nekdanjem Frigomarju, ki se je ukvarjal z zmrznjenimi ribami in se pred nekaj leti združil z Delmarjem. A kupca, ki bi bil pripravljen plačati 250.000 evrov zanj, na dražbi sredi aprila ni bilo. Druga dražba naj bi bila v kratkem, napoveduje Marinc. Še pred koncem meseca naj bi prodal tudi še približno polovico od 14 vozil Delmarja.

HR


Najbolj brano