Protest zaradi načrtovanih menjav luških nadzornikov

Delavci Luke Koper, povezani v dva luška sindikata in svet delavcev Luke Koper, so tudi letos nezadovoljni s predčasno menjavo nadzornikov, ki jo na jutrišnji skupščini Luke načrtuje SDH. Na to bodo opozorili jutri, ob 11.30, na protestu pred pristaniščem.

 Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KOPER > SDH želijo opozoriti, da so menjave nadzornikov nepotrebne in neutemeljene. Prepričani so tudi, da bi menjavi nadzornikov sledila menjava uprave, kar bi bilo po njihovem mnenju neutemeljeno. “Trenutno ne vidimo potreb po nobenih menjavah. Podpiramo vse, ki izkazujejo visoko strokovnost, ki se kaže tudi v rekordnih rezultatih družbe v zadnjem letu in odločitvah, ki kažejo, da gremo v pravo smeri. Zmagovalnega konja se ne menjuje,” pravi predsednik sveta delavcev Mirko Slosar, ki je prepričan, da SDH želi letos izpeljati to, česar lani ni uspel.

Jutrišnji protest bo na pobudo sindikata žerjavistov tudi del širšega protesta, ki bo potekal simultano po več evropskih pristaniščih. “Na njem želimo opozoriti na nekatera dogajanja v pristaniščih po Evropi, tudi v Kopru. SDH želimo opozoriti, da bi z menjavami ogrozila poslovanje Luke in položaj zaposlenih,” pravi Mladen Jovičič, predstavnik sindikat žerjavistov pomorskih dejavnosti. SR


Najbolj brano