Primorski vrtiček je odprl vrata

Primorski vrtiček na Purissimi pri Ankaranu danes do 13. ure na stežaj odpira svoja vrata obiskovalcem. Ob 9. je bil na sporedu voden ogled Primorskega vrtička v spremstvu strokovnjakov KZ Agraria in Univerze na Primorskem, drugi ogled bo na vrsti ob 11. uri.

Primorski vrtiček na Purissimi pri Ankaranu danes do  13. ure 
na stežaj odpira svoja vrata obiskovalcem Foto: Sašo Dravinec
Primorski vrtiček na Purissimi pri Ankaranu danes do 13. ure na stežaj odpira svoja vrata obiskovalcem Foto: Sašo Dravinec

ANKARAN > Ob 10. uri sta se začeli predavanji Patricije Pirnat o sajenju vrtnin in namakanju vrtov ter dr. Dunje Bandelj s sodelavci o pripravi naravnih pripravkov za varstvo rastlin. Strokovnjaki odgovarjajo na vprašanja o rasti in varstvu rastlin. O zdravi prehrani in prehrani za dojenčke in otroke svetujeta sodelavki Primorskih novic Marija Merljak in Mojca Koman. Na stojnicah se predstavljajo Primorske novice, naša hiša bo pripravila tudi nagradno igro s privlačnimi nagradami. S svojo ponudbo in nasveti se predstavljajo še KZ Agraria, Univerza na Primorskem, Agroruše, Semenarna Ljubljana, Planta, Agroservis Vode in čebelarstvo Karanovič. Kuharski mojster David Bais bo pripravljal jedi iz sveže zelenjave, za osvežitev pa bo s svojimi vini poskrbela klet Vinakoper.

NR