Prihodnje leto končno nov vrtec v Dekanih

Koprska občina z razpisom išče gradbeno podjetje, ki bo zgradilo nov vrtec v Dekanih. Ponudbe pričakujejo do 5. septembra.

Novogradnjo vrtca v Dekanih bodo zgradili iz masivnega lesa 
in jo bodo umestili ob tamkajšnjo OŠ. Foto: Vir: Mok
Novogradnjo vrtca v Dekanih bodo zgradili iz masivnega lesa in jo bodo umestili ob tamkajšnjo OŠ. Foto: Vir: Mok

DEKANI > Izbrani izvajalec bo moral gradnjo skleniti do maja prihodnje leto. Občina je sicer za novogradnjo vrtca zagotovila 1,8 milijona evrov. V Dekanih že več kot dvajset let čakajo na nov vrtec, ki je zdaj ukleščen v dotrajani stari italijanski vili sredi vasi brez primernega parkirišča in dovolj zunanjih površin za igro otrok. Po projektu je predvideno, da bodo novo stavbo umestili ob OŠ Dekani. V pritličju bodo prostori vrtca, večnamenska dvorana in pisarne uprave, medtem ko bodo v nadstropju uredili dve učilnici za šolo. Vrtec bo imel zunanje igralne površine, medtem ko bo souporabljal športne in rekreacijske površine bližnjega šolskega kompleksa.

V načrtu je tudi sprememba prometnega režima. Pred šolo in vrtcem bi uredili prometno zanko, ob kateri bi bila bočna parkirišča. Predvidena je širitev cestnega priključka in prilagoditev na dvosmerni promet. Objekt bo zasnovan tako, da bo v primeru potrebe po dodatnih zmogljivostih omogočal širitev. NH


Najbolj brano