Premogovnik Velenje prodal Hotel Oleander v Strunjanu

Premogovnik Velenje je v okviru dezinvestiranja poslovno nepotrebnega premoženja v četrtek podpisal pogodbo o prodaji Hotela Oleander v Strunjanu. Prodajni postopek bo zaključen ob plačilu celotne kupnine, za kar ima kupec, katerega imena v Premogovniku še ne razkrivajo, čas do 1. junija. Novi lastnik bo po nakupu prevzel tudi zaposlene.

Premogovnik Velenje je v okviru dezinvestiranja poslovno 
nepotrebnega premoženja v četrtek podpisal pogodbo o 
prodaji Hotela Oleander v Strunjanu. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Premogovnik Velenje je v okviru dezinvestiranja poslovno nepotrebnega premoženja v četrtek podpisal pogodbo o prodaji Hotela Oleander v Strunjanu. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

VELENJE > Odprodajo hotela je potrdil tudi nadzorni svet Premogovnika Velenje. Merilo za izbiro ponudnika je bilo poleg najvišje ponujene cene oz. najugodnejše ponudbe in najugodnejših plačilnih pogojev tudi nadaljevanje turistične dejavnosti, ki omogoča razvoj celotnega kompleksa ter prevzem vseh sedmih zaposlenih, so sporočili iz Premogovnika Velenje.

Kupec bo zaposlenim leto dni od podpisa pogodbe v skladu z zakonom o delovnih razmerjih zagotavljal enake pravice, kot so jih imeli do zdaj.

Hotel Oleander je manjši, sodobno opremljen hotel ob Strunjanskem zalivu, nasproti kompleksa Term Krka. Stoji sredi mirnega okolja Strunjanskih solin. Ima 26 sob z balkoni in pogledom na zaliv s solinami.

V premogovniku s tem nadaljujejo odprodajo poslovno nepotrebnega premoženja. Letos so tako celjskemu Eurotasu že prodali Hotel Barbara v Fiesi, kupnina pa je dosegla 2,85 milijona evrov.

S Prvo osebno zavarovalnico je Premogovnik Velenje februarja podpisal tudi pogodbo o prodaji Centra starejših Zimzelen v Topolšici. Zdaj pa čaka le še na prenos koncesnine na novega lastnika.

Predmet nadaljnjega dezinvestiranja in odprodaje bodo še deleži v družbah, kjer je Premogovnik Velenje manjšinski lastnik, še vedno pa med drugim prodajajo Vilo Široko, Belo dvorano, restavracijo Jezero, upravno zgradbo družbe Gost, stanovanja ter zemljišča.

STA


Najbolj brano