Premogovnik Velenje podaljšal rok za ponudbe za hotela Oleander in Barbara

Premogovnik Velenje je podaljšal rok za oddajo ponudb za hotel Oleander v Strunjanu in hotel Barbara v Fiesi do 10. junija. Nekateri morebitni kupci so namreč zaprosili za dodaten čas za pridobitev in pripravo dokumentacije, je zapisano na spletnih straneh premogovnika. Po prvotnem načrtu je premogovnik ponudbe zbiral do 15. maja.

Premogovnik Velenje je podaljšal rok za oddajo ponudb za 
hotel Oleander v Strunjanu (na fotografiji) in hotel Barbara v 
Fiesi do 10. junija. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Premogovnik Velenje je podaljšal rok za oddajo ponudb za hotel Oleander v Strunjanu (na fotografiji) in hotel Barbara v Fiesi do 10. junija. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

VELENJE > Po navedbah Premogovnika Velenje je izhodiščna cena za Barbaro 3,4 milijona evrov in za Oleander 2,72 milijona evrov.

Premogovnik Velenje, ki je plačilno nesposoben, je v postopku finančnega in poslovnega prestrukturiranja. Odprodaja poslovno nepotrebnega premoženja in odvisnih družb, ki niso vezane na osnovno dejavnost, so del tega postopka.

Eden od razpisnih pogojev pri prodaji hotelov Barbara in Oleander je tudi prevzem zaposlenih, ki delajo v teh objektih. V Barbari je zaposlenih 12, v Oleandru pa sedem delavcev.

Hotel Barbara ima 42 sob z 90 ležišči. Vse sobe imajo balkon s pogledom na morje ali jezero, telefon, klimatsko napravo, internet, satelitsko televizijo, mini bar in kopalnico. Hotel razpolaga še z restavracijo odprtega tipa s 120 sedeži, aperitiv barom, teraso, bistrojem na plaži s 120 sedeži, wellnessom ter konferenčno dvorano z razpoložljivostjo do 80 oseb, opremljeno s sodobno tehnično opremo.

Hotel Oleander ima 26 klimatiziranih sob z balkoni in pogledom na Strunjanski zaliv s solinami, telefonom, televizijo, sefom in kopalnico. Ima restavracijo, aperitiv bar, dvigalo, internetni kotiček, teraso s pogledom na soline in garažo. Konferenčna dvorana omogoča postavitev stolov za 30 do 40 oseb v kino postavitvi brez miz. Opremljena je z vso potrebno tehniko, potrebno za delo kongresnim gostom.

Predmet nadaljnjega dezinvestiranja družb v skupini Premogovnik Velenje bodo še Center starejših Zimzelen, Vila Široko z zemljišči, Restavracija Jezero, Bela dvorana, Upravna zgradba Gost, Steklena direkcija, poslovni prostor Šmarno ob Paki ter različna zemljišča.

Premogovnik Velenje je k procesu dezinvestiranja pristopil v začetku leta 2014, ko je opredelil nabor nepremičnin in nekaterih dolgoročnih finančnih naložb za prodajo.

STA


Najbolj brano