Predvolilno “lišpanje”

Koprska občina načrtuje ureditev priljubljene plaže v Valdoltri. Gre za poceni politično propagando pred volitvami, je prepričan Gregor Strmčnik. Plaža je bila vrsto let neurejena, tudi za čiščenje ni bilo poskrbljeno, zdaj pa naj bi koprska občina do tja pripeljala celo vodovodni priključek in prhe.

Koprska občina tik pred volitvami razmišlja o ureditvi doslej zanemarjene  plaže v Valdoltri Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Koprska občina tik pred volitvami razmišlja o ureditvi doslej zanemarjene plaže v Valdoltri Foto: Zdravko Primožič/Fpa

VALDOLTRA > Na plaži v Valdoltri se je predvčerajšnjim popoldne zbralo vodstvo koprske občine. Poleg župana Borisa Popoviča, ki je zadnje čase zelo reden gost v tamkajšnjem sezonskem lokalu Spiaggia bar, so bili tam še svetovalec župana Ljubiša Mihajlović in novi podžupan Peter Bolčič. Tja sta prišla tudi novi šef koprske Komunale Gašpar Gašpar Mišič in direktor Rižanskega vodovoda Koper Zdravko Hočevar, ki sta si ogledovala razmere na plaži.

Gledali smo, ali bi bilo možno do plaže pripeljati priključek za vodo in urediti tako imenovano javno izlivko. S tem bi bilo na plaži možno tudi prhanje, saj si občina želi to območje nekoliko urediti še to sezono,” nam je povedal Hočevar.

Zdaj na Rižanskem vodovodu preverjajo, koliko bi to stalo in za kako obsežne posege bi šlo. Hočevar pravi, da je vodovod speljan le do zgornje ceste, kar pomeni, da bi bilo treba cevi potegniti po hribu navzdol.

Zagotovo je dobrodošlo, če bomo po 20 letih končno dobili prhe na najbolj priljubljeni plaži v Ankaranu, ki so jo, odkar smo se Ankarančani odločili za svojo občino, koprski oblastniki še dodatno načrtno zanemarili. Tudi tamkajšnji lokal je nadvse dobrodošel in prijeten, čeprav so ga tja postavili brez vseh dovoljenj in brez soglasja naše krajevne skupnosti. Gre namreč za skupno nerazdeljeno premoženje, ki bo po volitvah pripadlo ankaranski občini,” pravi predsednik sveta KS Ankaran Gregor Strmčnik.

Po njegovih besedah je očitno, da se koprska oblast s takšnimi ukrepi loteva poceni politične propagande pred prihajajočimi volitvami. “Delajo vse, da do ankaranske občine ne bi prišlo. Zdaj, ko so ugotovili, da jim to ne bo uspelo, so uporabili druge trike in 'lišpajo' ankaransko plažo pred volitvami. Očitno nočejo sprejeti dejstva, da bo to ostala ankaranska plaža in da v krajevni skupnosti že pripravljamo načrte, da jo bomo uredili že prihodnjo sezono,” še dodaja Strmčnik.

Kako to, da so se odločili za urejanje plaže v Valdoltri prav zdaj in kaj vse naj bi ureditev zajemala, smo vprašali tudi odgovorne na koprski občini, vendar včeraj pojasnil nismo dobili. Odgovorni so bili na sestankih, župan pa službeno v Ljubljani. Med drugim nas je zanimalo še, če bo koprska Komunala poslej skrbela tudi za čiščenje plaže. Prav včeraj so namreč delavci Komunale sredi popoldneva odstranjevali morsko travo s plaže.

TATJANA TANACKOVIČ


Najbolj brano