Pred Luko Koper spet kolone tovornjakov

Vožnjo v Koper čez ankaransko obvoznico danes ovirajo kolone tovornjakov, ki čakajo na vstop v Luko, kjer so po nekajdnevni ustavitvi del zaradi burje včeraj popoldne ponovno začeli s pretovarjanjem.

 Foto: Ilona Dolenc
Foto: Ilona Dolenc

KOPER > Kolona tovornjakov se vije od vhoda v Luko vzdolž ankaranske obvoznice vse do krožišča, kjer se z ankaransko stika bertoška vpadnica. Promet za osebna vozila je možen po levem voznem pasu.

Včeraj je burja nekoliko oslabela, kar je omogočilo ponovno uporabo obalnih dvigal, zato so v popoldanskih urah ponovno začeli s pretovarjanjem ladij. Posledično so sprostili tudi vstop tovornjakov na območje pristanišča, kjer so kopenske operacije - pretovor vagonov in tovornjakov - ponovno stekle nemoteno.

“Izjema so le prazni kontejnerji, pri katerih smo, zaradi zagotavljanja varnosti ljudi in premoženja, že v ponedeljek ustavili vse manipulacije,” so včeraj sporočili iz Luke in napovedali, da bodo, vkolikor se bodo vremenske razmere še naprej izboljševale, nakopičene zamude odpravili v naslednjih dneh.

Spletno uredništvo


Najbolj brano