Potrebujejo dva bivalna zabojnika

“Vsi koprski brezdomci imamo dovolj vsega! Zdaj smo se utaborili v Taverni, kjer smo sicer pod streho, vendar na hladnem. Od koprskega župana Borisa Popoviča zahtevamo pisno zagotovilo, da bo poskrbel za nas in namestil še dva bivalna zabojnika,” v imenu svojih uličnih soborcev pravi Alen Končnik.

Nekaj koprskih brezdomcev je te dni zavetje našlo v koprski 
Taverni, kjer so sicer pod streho, vendar na hladnem.
Nekaj koprskih brezdomcev je te dni zavetje našlo v koprski Taverni, kjer so sicer pod streho, vendar na hladnem. 

KOPER > Alen Končnik trdi, da je včeraj zopet poskusil srečo v občinski stavbi, kjer se je želel srečati z županom, da mu iz prve roke pove, v kakšni stiski je več kot 150 koprskih brezdomcev. Med njimi je tudi pet žensk. “Župan je bil spet odsoten,” je razočaran Končnik. Jezi ga, ker pravi, da so jim obljubili postavitev dveh bivalnih zabojnikov na lokaciji Rdečega križa za Telekomovo stavbo pri avtobusni in železniški postaji, a da se za zdaj še nič ne dogaja. “Treba je najti neko rešitev za nas. Naj župan ukrepa. K sreči smo dosegli vsaj topel obrok od ponedeljka do petka,” ugotavlja Končnik.

V koprski občinski službi za stike z javnostmi zanikajo, da bi jih danes na sedežu občine obiskal Končnik ali kateri drugi predstavnik koprskih brezdomcev. Na naša novinarska vprašanja o reševanju problematike brezdomstva niso odgovorili. Nika Štravs iz občinske uprave pravi, da bodo vse pojasnili na novinarski konferenci. Kdaj bo sklicana, ni znala povedati, a je javnost enaka pojasnila in časovno nedorečene napovedi dobila že pred enim tednom.

NH


Najbolj brano